Logotyp 1 procenta
Czas czytania: 1 min

Dziękujemy za 1% podatku za 2020 rok!

Ministerstwo Finansów opublikowało informację dotyczącą rozliczenia 1% należnego podatku od osób fizycznych za 2020 rok, przekazanego w 2021 r. Organizacjom pożytku publicznego (OPP). W wykazie, po raz kolejny, drugie miejsce zajmuje Fundacja Avalon, która wspiera osoby z niepełnosprawnością i przewlekle chore.

Wysokość tegorocznej kwoty przekazanej na rzecz Fundacji Avalon i jej podopiecznych to 53 mln złotych, czyli o 3 mln złotych więcej niż w roku ubiegłym.

Dziękujemy darczyńcom!

W tym szczególnym dla nas momencie chcielibyśmy skierować serdeczne podziękowania dla wszystkich osób, które zdecydowały się wesprzeć za pośrednictwem Fundacji Avalon osoby z niepełnosprawnościami i przewlekle chore.

Wasze wpłaty mają realny wpływ na poprawę sytuacji życiowych naszych podopiecznych, którzy dzięki nim mogą sfinansować proces leczenia i rehabilitacji, zwiększać swoją samodzielność i spełniać marzenia.

Środki z 1% podatku pomagają też rozwiać działalność całej Fundacji, dzięki czemu z roku na rok możemy coraz lepiej realizować naszą misję, zmieniać wizerunek osób doświadczających niepełnosprawności czy przewlekłej choroby i działać na rzecz poprawy ich sytuacji.

Na ten moment przystępujemy do trudnego i bardzo ważnego zadania – księgowania wpłat na subkontach naszych podopiecznych. Co roku dokładamy wszelkich starań by mogli oni jak najszybciej wykorzystać zgromadzone środki.