Przekaż 1% podatku

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

Aktualności

Zmiana regulaminu gromadzenia i wydatkowania środków pieniężnych w ramach subkont 3

Zmiana Regulaminu gromadzenia i wydatkowania środków pieniężnych w ramach subkont beneficjentów w ramach działalności statutowej prowadzonej przez Fundację Avalon.

W celu ułatwienia Państwu dostępu do informacji o zebranych na subkoncie środkach oraz w celu przystosowania regulaminu do wymogów Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych - poprawiliśmy zapisy regulaminu. Aktualnie, chcąc sprawdzić operacje na subkoncie lub jego stan, wystarczy zalogować się do panelu udostępnionego na naszej stronie.

Zgodnie z pkt. 22 Regulaminu informujemy o rozszerzeniu pkt 3. i zmianie pkt. 19 regulaminu.

Pkt 3 rozszerzono o zapisy:

• przekazanie, do 15 dnia każdego miesiąca, drogą mailową na wskazany w porozumieniu adres e-mail, informacji o operacjach i stanie subkonta Beneficjenta za miesiąc poprzedni;
  • dostęp do operacji i stanu subkonta przez internet za pomocą panelu logowania – dane w panelu logowania będą aktualizowane przez Fundację w okresach maksymalnie 7 dniowych.

Pkt 19 otrzymuje brzmienie:

19. Podane dobrowolnie przez Beneficjenta dane osobowe Fundacja Avalon zbiera i przetwarza zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 02.101.926 j.t. z późn. zm.) i rozporządzeń wykonawczych do tej ustawy na co Beneficjent wyraża zgodę.

• Beneficjent wyraża zgodę na umieszczenie swoich danych teleadresowych, w tym adresu email, w bazie administratora i wykorzystywanie ich w celach kontaktowych, marketingowych i statystycznych oraz na otrzymywanie wszelkich informacji drogą elektroniczną.
  • Zgoda obejmuje przetwarzanie danych osobowych w przyszłości, w zakresie wskazanych powyżej celów przetwarzania.
  • W przypadku decyzji Beneficjenta o umieszczeniu informacji o nim na www.fundacjaavalon.pl i ulotce - Beneficjent wyraża zgodę na nieodpłatną publikację zdjęcia swojej osoby oraz przesłanej treści (tekstu), dostarczonych przez siebie na stronach internetowych Fundacji w zakładce „Nasi Podopieczni”.
  • Beneficjent upoważnia Fundację do korekty nadesłanej treści i edycji zdjęcia i akceptuje naniesione przez Fundację zmiany.
  • Beneficjent oświadcza, iż posiada wszelkie autorskie prawa majątkowe do przekazanego zdjęcia o którym mowa powyżej, a w przypadku zgłoszenia z tego tytułu jakichkolwiek roszczeń do Fundacji przez osoby trzecie, zwolni Fundację z odpowiedzialności za zaistniałą sytuację i wstąpi zamiast Fundacji w spór z osobą trzecią albo poniesie wszelkie koszty związane z obroną przed zgłoszonym roszczeniem.