NASZE PROJEKTY

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

AKTUALNOŚCI

Aby zminimalizować ryzyko możliwej transmisji wirusa w czasie epidemii COVID-19, opracowaliśmy zbiór procedur obowiązujących podczas wizyty w Fundacji Avalon. Jednocześnie prosimy o załatwianie wszystkich spraw w miarę możliwości drogą telefoniczną lub mailową. Wizyta w siedzibie Fundacji powinna nastąpić dopiero po wyczerpaniu powyższych możliwości kontaktu (nie dotyczy to zajęć z fizjoterapeutą). Z góry bardzo dziękujemy za zrozumienie i stosowanie się do ustalonych wytycznych, w imię naszego wspólnego bezpieczeństwa.

Informacje ogólne

1. Zdezynfekuj ręce po wejściu do Fundacji.
  2. Noś maseczkę lub chustę zakrywającą nos lub usta.
  3. Nie przyprowadzaj ze sob osób towarzyszących (wyjątek stanowią opiekunowie niezbędni do funkcjonowania osóby z niepełnosprawnością).
  4. Zachowuj odległość minimum 1,5 m od wszystkich osób obecnych w Fundacji.
  5. Wykonaj wszelkie zabiegi higieniczne w domu, przed wizytą w Fundacji (m.in. skorzystaj z toalety).
  6. Przyjdź z własnym napojem – w Fundacji nie będzie dostępu do wody pitnej, kawy, ani herbaty.
  7. Miej przy sobie wypełnione formularze i przygotowane do złożenia dokumenty oraz własny długopis.
  8. Od momentu wejścia, ogranicz do minimum dotykanie czegokolwiek w Fundacji.

Informacje dotyczące korzystania z rehabilitacji

1. Na recepcji wypełnij ankietę i zmierz temperaturę – dopiero po wykonaniu tych czynności możesz przejść do części rehabilitacyjnej Fundacji.
  2. W przebieralni mogą przebywać maksymalnie 2 osoby.
  3. Zdezynfekuj ręce przed i po użyciu kluczyka do szafek.
  4. Czekaj na zajęcia w wyznaczonym miejscu – nie wchodź na salę bez zgody rehabilitanta.
  5. W trakcie trwania zajęć noś maseczkę zakrywającą nos i usta. Nie zdejmuj jej bez zgody rehabilitanta.
  6. Stosuj się do wszystkich poleceń fizjoterapeuty.
  7. Asystent powinien czekać na Ciebie przed Fundacją i nie wchodzić do środka, jeśli nie jest to konieczne.
  8. Dostosowane toalety są dezynfekowane co godzinę.
  9. Na zajęcia przyjdź z własnym napojem – w Fundacji nie ma dostępu do wody pitnej.
  10. Przebywaj w Fundacji możliwie jak najkrócej, a przerwy między zajęciami spędzaj poza Fundacją.

Bezwględnie zostań w domu, jeśli masz objawy infekcji lub w ciągu ostatnich 14 dni wróciłeś z regionu, gdzie występuje koronawirus bądź miałeś kontakt z osobą zakażoną.

Przestrzeganie powyższych zasad pozwoli na minimalizację ryzka zarażenia się koronawirusem podopiecznych i pracowników Fundacji oraz ich bliskich. Dziękujemy za postępowanie zgodnie z powyższymy wytycznymi i tym samym realną troskę o zdrowie nas wszystkich.