Przekaż 1% podatku

Okaż wsparcie podopiecznym Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Załóż subkonto!

Poznaj możliwości, które Ci daje Fundacja Avalon. Czytaj więcej...

Zbadaj się. Nie odkładaj!

Odkryj Mapę Dostępności Fundacji Avalon Czytaj więcej...

Aktywność kluczem do niezależności

Weź udział w bezpłatnym projekcie współfinansowanym ze środków PFRON, także online. Czytaj więcej...

Nasze projekty

Numer KRS: 0000270809

Numer konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane do przelewów walutowych i zagranicznych

Wspieraj podopiecznych Fundacji Avalon

Twoja pomoc ma niezwykłą moc, a 1% Twojego podatku może wpłynąć na poprawę jakości życia naszych podopiecznych. Pozyskane w ten sposób środki pomagają im pokryć koszty leczenia, rehabilitacji i codziennej egzystencji, a także w realizacji swoich pasji czy marzeń.

Sama organizacja z otrzymanych funduszy dofinansowuje realizację szeregu projektów mających na celu aktywizację społeczną i zmianę postrzegania niepełnosprawności oraz organizuje rehabilitację stacjonarną i online.

Przekaż wsparcie wypełniając PIT

Przekazanie 1% podatku jest niezwykle proste! Wystarczy w odpowiedniej rubryce wpisać (PIT 28, 36, 36L, 37, 38) numer KRS: 0000270809, nazwisko oraz numer subkonta podopiecznego (cel szczegółowy 1%) i dodatkowo wyrazić zgodę na przekazanie danych Fundacji.

Jak przekazać 1% podatku?

Sposobów jest kilka. Należy zacząć od wyboru jednego z nich!

• Spersonalizowany link e-pity dostępny jest pod profilem podopiecznego. W tym przypadku numer KRS Fundacji i cel szczegółowy – nazwisko, numer subkonta podopiecznego zaczytują się automatycznie w deklaracji PIT.
  • Program e-pity dostępny jest pod profilem podopiecznego i na stronie Fundacji Avalon. To rozwiązanie umożliwia automatyczne zaczytanie numeru KRS. Trzeba wpisać jedynie numer subkonta podopiecznego.
  • Usługa w serwis e-Urząd Skarbowy  dostępna jest od 15 lutego na stronie Ministerstwa Finansów. Mogą z nie skorzystać osoby rozliczające się przy pomocy zeznań PIT (28, 36, 37, 38). Po zalogowaniu można dokonać zmiany wybranej poprzednio Organizacji Pożytku Publicznego. W tym celu w wyszukiwarce należy wpisać numer KRS – 0000270809 lub nazwę Fundacji Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym. Natomiast w celu szczegółowym wpisać nazwisko, numer subkonta podopiecznego.

Jesteśmy wdzięczni darczyńcom za każdą złotówkę przekazaną naszym podopiecznym z rozliczenia 1% podatku. To pomoc, która nic nie kosztuje, a realnie zmienia świat ponad 11 000 osób z niepełnosprawnościami i przewlekle chorych. Serdecznie dzięki!