Piękno natury  na pejzażach Pawała Walaka

Od Autora:

Nazywam się Paweł Walak, mam 37 lat. Moja twórczość rozpoczęła się już w szkole podstawowej. Od najmłodszych lat lubiłem plastykę, mimo wielu trudności związanych z moją niepełnosprawnością. Największym problemem, który utrudnia mi tworzenie, są ruchy mimowolne.

W swojej sztuce lubię przedstawiać świat zaobserwowany podczas wycieczek rowerowych. Przyjemność sprawia mi malowanie koni, nadmorskich zachodów słońca oraz statków. Techniki, które stosuję to: rysunek ołówkiem, suche pastele, nie obce mi są również farby plakatowe.

Od jakiegoś czasu biorę udział w konkursach plastycznych, np.: „Sztuka jak Balsam”. Byłem także uczestnikiem przeglądu twórczości osób niepełnosprawnych w Głownie.