Twórczość plastyczna Eweliny Sikorskiej

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z twórczością Pani Eweliny Sikorskiej. Zachęcamy także do odwiedzenia osobistego profilu Podopiecznej (tutaj).

Od Autorki:

Nazywam się Ewelina Sikorska. Na początku moja twórczość oparta była na wykonywaniu prostych ćwiczeń grafomotorycznych, mających na celu naukę rysowania prostej kreski. Kolejnym etapem było wykorzystanie figur geometrycznych. Później zaczęłam tworzyć proste prace interpretujące zadany temat. W chwili obecnej pracuję nad zachowaniem odpowiednich proporcji w rysunku.

Wykonuję prace w ołówku, z wykorzystam suchych pasteli lub węgla. Uwielbiam stosować nowatorskie techniki. Na moich rysunkach dominują drzewa.

Uczestniczyłam już dwukrotnie w konkursie „Sztuka jak Balsam”, próbowałam swoich sił także w konkursie „Moja Pasja” oraz „Anioł Mojego Miasta”. Mam dużą wadę wzroku, która utrudnia mi tworzenie. Jednak nie poddaję się i podejmuję coraz więcej prób zaprezentowania swoich prac, a co za tym idzie swojej osoby, szerszej publiczności.

Odsłony: 19327