Drodzy Podopieczni,

W związku z koniecznością dostosowania się do wymogów zawartych w RODO oraz opublikowanej interpretacji Urzędu Ochrony Danych Osobowych informujemy, iż od 2019 roku wszelkie dane osobowe Podatników przekazujących swój 1% podatku w rozliczeniu rocznym za 2018 roku (i później) zostaną ukryte.

Jesteśmy jako Fundacja zmuszeni do całkowitej anonimizacji danych Podatników przekazujących 1% Naszym Podopiecznym.

Przypominamy, iż zgoda zawarta w formularzu PIT dotyczy wyłącznie PRZEKAZANIA danych osobowych Podatników do OPP. Zgoda zawarta w rozliczeniu podatkowym NIE OBEJMUJE UDOSTĘPNIENIA tych danych Podopiecznym Fundacji czy publikowania w panelu logowania.

Prosimy o zrozumienie sytuacji przed jaką została postawiona Fundacja.

Decyzja UODO jest wiążąca, a my jako Fundacja musimy postępować zgodnie z prawem.

Przypominamy też iż środki z 1% podatku pojawią się na Waszych subkontach do końca października. Z roku na rok jest coraz więcej wpłat i potrzebujemy czasu, aby poprawnie przypisać je do Waszych subkont. Jak tylko zakończymy proces przypisywania, wyślemy do Was informację mailową, że środki już są dostępne.

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a