Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy III

Głównym celem projektu jest wsparcie oraz przygotowanie osób z niepełnosprawnością ruchową do wejścia lub powrotu na rynek pracy oraz do podjęcia lub kontynuacji nauki.

Kryteria naboru/grupa docelowa:

• wiek od 16 do 60 (kobiety)/65 (mężczyźni),
• bezrobotni lub nieaktywni zawodowo,
• orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności z powodu uszkodzenia narządów ruchu lub równoważne
• orzeczenie o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności z powodu uszkodzenia narządów ruchu lub równoważne (ze sprzężoną niepełnosprawnością)

W ramach projektu można m.in. skorzystać z:
• poradnictwa zawodowego – w tym wsparcia w poszukiwaniu zatrudnienia,
• poradnictwa psychologicznego i prawnego,
• konsultacji specjalistów (m. in. lekarzy, rehabilitantów, instruktorów samoobsługi, ekspertów z zakresu działalności gospodarczej, zarządzania finansami domowymi),
• warsztatów aktywizacji zawodowej,
• wsparcia w kontynuacji nauki (w tym zakup podręczników, opłata czesnego),
• szkoleń zawodowych,
• portfolio – multimedialne CV (krótki film),
• zajęć praktycznych u pracodawców,
• płatnych staży rehabilitacyjnych,
• warsztatów dla rodzin i opiekunów osób niepełnosprawnych ruchowo
(w tym poradnictwo indywidualne, warsztaty grupowe, grupy wsparcia).

Zgłoszenia do projektu przyjmujemy w:

Centrum Integracja w Warszawie
ul. Dzielna 1, 00-162 Warszawa
Email: [email protected]

Projekt „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy III”  realizowany jest przez Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych” w partnerstwie z czterema organizacjami: Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji, Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA, Caritas Polska i Fundacją Aktywnej Rehabilitacji. Jest to projekt systemowy, finansowany  ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz ze środków PFRON.
Serdecznie zapraszamy!

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a