Szybowiec Duo Discuss XLT dostosowany do Osób Niepełnosprawnych już gotowy!

Kilka miesięcy temu pisaliśmy na naszej stronie internetowej o akcji „Latanie Bez Granic – Niepełnosprawni Szybują w Powietrzu!", którą wspiera Fundacja Avalon. Nasz podopieczny Pan Adam Czeladzki, jedyny latający na zawodach niepełnosprawny pilot postanowił rozkręcić w Polsce latanie dla Osób Niepełnosprawnych i szkolić innych niepełnosprawnych pilotów. Udało się wówczas uzyskać dostosowany ośrodek szkoleniowy w Lesznie oraz instruktorów, brakowało jednak dostosowanego do potrzeb Osób Niepełnosprawnych szybowca.

Ostatnią przeszkodę udało się pokonać w tym roku. Dostosowany do ręcznego sterowania (niezbędnego dla Osób Niepełnosprawnych) dwuosobowy szybowiec Duo Discuss XLT jest już gotowy!

Pan Adam wraz z Krzysztofem Trzewikiem bierze obecnie udział w odbywających się w dniach 5-20 lipca w Ostrowie Wielkopolskim 17 Szybowcowych Mistrzostwach Europy – Ostrów 2013 i ma już na swoim koncie pierwsze sukcesy na nowym szybowcu!

szybowiec3

Wszystkim osobom, które wsparły projekt „Latanie Bez Granic – Niepełnosprawni Szybują w Powietrzu!" serdecznie dziękujemy!

Panu Adamowi gratulujemy kolejnych sukcesów i trzymamy kciuki za szkolenie niepełnosprawnych pilotów.

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a