SURVIVAL dla WÓZKOWICZÓW

ASK Soli Deo i Fundacja im. Leopolda Kronenberga Citi Handlowy "Każdy inny - wszyscy równi" zapraszają na SURVIVAL dla WÓZKOWICZÓW na trasie Piaseczno-Żabieniec, Żabieniec-Piaseczno w sobotę 16.07.2011r.

Nasze zaproszenie kierujemy zarówno do osób niepełnosprawnych na wózkach inwalidzkich, jak i do wolontariuszy, którym niestraszne niewygody i którzy odważą się jechać komunikacją miejską z Warszawy do Piaseczna, iść  z Piaseczna w słońcu i w pyle dróg nieutwardzonych ok. 6 km do Żabieńca lub przyjść z Piaseczna do Żabieńca na polanę o nazwie "Zimne Doły", by wspólnie wspierać się w drodze i na pikniku.

Plan jest taki:
w sobotę 16.07.2011 pojedziemy małymi grupami (1 osoba na wózku w towarzystwie 2 wolontariuszy) komunikacją miejską 709, 710 i 724 z Warszawy Metro Wilanowska do Piaseczna, z Piaseczna do Żabieńca ok. 5-6 km trzeba przejść na pieszo.
Osoby niepełnosprawne na wózkach  z Piaseczna, Żabieńca i okolic dojdą/dojadą  na polanę również w towarzystwie 2 wolontariuszy.
Szef wolontariuszy dobierze w pary osoby mieszkające blisko siebie, dlatego prosimy o podawanie w zgłoszeniu adresu pocztowego i mailowego, nr telefonu.

Prowiant na ognisko przywieziemy w plecakach i na wózkach.
Każdy z uczestników zaopatruje się w porcję  piknikową dla siebie i dla potencjalnego gościa  (kiełbaski, chleb, musztardę, keczup, wodę, ręczniki  papierowe, wilgotne chusteczki higieniczne),  wegetarianie swoją żywność...

Na polance w Żabieńcu są dwa (2) normalne TOI-TOIe.
Będzie także kabina TOI CAP dla osób na wózkach.

ZGŁOSZENIA chętnych do 10.07.2011 do:
Elżbieta Rajczak <elzbieta.rajczak(at)wp.pl>

Z pozdrowieniami

Elżbieta Rajczak,
Monika Gębala
Angelika Bajkiewicz
Kien Nguyen Trung

profil na facebooku "Anioły są wśród nasz, czyli zrób karierę-zostań pomagierem"

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a