„Serce do walki” to pełnometrażowy debiut fabularny nagradzanego na międzynarodowych festiwalach reżysera i aktora Kacpra Anuszewskiego. W głównej roli zobaczymy kickboksera – Łukasza Wabnica, któremu na ekranie partnerują takie gwiazdy jak Marek Siudym, Ewa Kasprzyk, Łukasz Nowicki, Mieczysław Hryniewicz, Grzegorz Kowalczyk, Monika Dryl, Michał Milowicz i Dariusz Jakubowski. Poruszająca historia walki o siebie i swoje marzenia na przekór przeciwnościom losu w kinach od 13 grudnia.

Serce do walki 01

Najtrudniejsze bitwy toczysz z samym sobą. Tu początek ma nasz sukces albo porażka. Zwycięstwo, braterska przyjaźń, miłość oraz szansa, która może odmienić całe życie. O tym każdy marzy, ale jakim kosztem musiały by być spełnione te marzenia? I tak naprawdę czy w ogóle warto?

„Serce do walki” to pełnometrażowy debiut Kacpra Anuszewskiego aktora i reżysera, twórcy filmów krótkometrażowych pokazywanych na 150 międzynarodowych festiwalach filmowych na całym świecie, które otrzymały blisko 40 nagród w tym, m.in.  w Palm Springs, Las Vegas i Toronto. Emocjonujące walki zostały przeprowadzone pod czujnym okiem Tomasza Skrzypka – uhonorowanego licznymi nagrodami trenera, który wraz z kadrą Polski wygrał Światowe Igrzyska Sportowe (World Games) w 2017 roku oraz Jerzego Wrońskiego – znanego pod pseudonimem „Juras” rapera oraz ośmiokrotnego mistrza Polski i zdobywcy Pucharu Świata w kickboxingu. Film pod patronatem Polskiego Związku Kickboxingu, Polskiego Komitetu Olimpijskiego, Polskiego Komitetu Paraolimpijskiego, Fundacji „Brak Barier” oraz fundacji „Avalon”.

Serde do walki 1 2 01

Piotrek jest utalentowanym sportowcem. W pamięci ma jednak traumatyczne wydarzenia z dzieciństwa, które rzucają się cieniem na całe jego obecne życie. Nie mogąc odnaleźć swojej drogi zaczyna brać udział w nielegalnych walkach. Pewnego dnia jego życie się jednak zmienia. Poznaje niezwykłą dziewczynę i otrzymuje propozycję nie do odrzucenia, która może zmienić wszystko. Piotrek podejmuje wyzwanie i zamierza pokazać światu na co go stać. W jego otoczeniu są jednak ludzie, którzy zrobią wszystko, aby poniósł porażkę. Tylko wsparcie najbliższych osób może dać mu siłę, której tak bardzo potrzebuje.

W filmie nie chodzi o relacje damsko-męskie, a raczej o spokój ducha, jaki tkwi w stosunkach z bliskimi. Takie wartości jak: rodzina, przyjaźń, braterstwo czy postępowanie honorowe, nie wszyscy o nich pamiętają, a wydaje mi się, że warto je sobie czasem przypomnieć. W filmie poruszamy też kilka ważnych społecznie tematów jak, chociażby niepełnosprawność.Kacper Anuszewski, producent, reżyser i scenarzysta.

Serce do walki aaaaaaaaaaaaa 01

Gatunek: sensacyjny/dramat

Produkcja: Polska 2019

Reżyseria i scenariusz: Kacper Anuszewski („Futro z Misia”,  „Tata”, „Kurs”, „Myszy i szczury”)

Obsada: Łukasz Wabnic, Marcin Zarzeczny („Supernova”, „Układ zamknięty”, „Planeta singli 3”), Marek Siudym („Bogowie”, „Wyklęty”), Ewa Kasprzyk („Miszmasz czyli Kogiel Mogiel 3”, „Polityka”),  Grzegorz Kowalczyk („Git”, „Symetria”, „Chłopaki nie płaczą”), Monika Dryl („Sługi Boże”, „Świadek Koronny”, Miszmasz czyli Kogiel Mogiel 3”), Łukasz Nowicki („Po prostu przyjaźń”, „Prawo Agaty”- serial TV), Michał Milowicz („Chłopaki nie płaczą”, „Futro z Misia”), Mieczysław Hryniewicz („Zmiennicy”, „Różyczka”, „Na wspólnej”-serial TV), Patrycja Potyralska („Na sygnale”- serial TV), Dariusz Jakubowski („Listy do M. 3”, „Historia Roja”, „Bez litości”), Jerzy „Juras” Wroński

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a