• 1
  • 3
  • 4
  • 5

Zapraszamy na cykl spacerów, podczas których, będziemy doznawać stolicy, w sposób, który nie ma nic wspólnego z typową wycieczką turystyczną. Udowodnimy Wam, że Warszawę znaną z Podręczników historii, najlepiej poznawać wszystkimi zmysłami. Odwiedzimy ulicę nieoznaczone na mapach i porozmawiamy z mieszkańcami, których opowieści na długo zostaną Wam w pamięci.

Na pierwszym z takich spacerów Podopieczni Fundacji Avalon poznali zapach bazaru Starej Pragi - to na fundamentach właśnie tej części miasta wyrosło najwięcej mitów i stereotypów. Uczestnicy spaceru jednocześnie, mierzyli się z tymi stereotypami i zmieniali wyobrażenia mieszkańców Pragi na temat Osób z Niepełnosprawnością.

Tym razem poznamy tajemnice Nowej Pragi i Okolic Dworca Wileńskiego – ta część miasta łączy w sobie nowoczesność z tradycją,. Tradycją, która może się wydawać niedostępna dla Osób z Niepełnosprawnością. Jednak zadbaliśmy o to, aby trasa spaceru była przyjazna dla OzN. Uczestnicy będą mogli też liczyć na pomoc naszych Asystentów.

Koszt udziału w spacerze to tylko 5 zł. Bilety są do nabycie w Muzeum Warszawskiej Pragi, które jest współorganizatorem spotkań – lub online http://bit.ly/Spacery-integracyjne

Dla Podopiecznych Fundacji Avalon, mamy bezpłatne wejściówki. Jeśli chcecie je odebrać, napiszcie maila na adres [email protected] – najpóźniej dzień przed spacerem. Liczba miejsc jest ograniczona, warto się śpieszyć! Pełne Kalendarium spacerów znajdziecie na naszym fb. Do zobaczenia.

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a