Jest rok 3033. Warszawę opanował wirus, który uniemożliwia normalne funkcjonowanie miasta. Ludzie, chcąc uchronić się przed jego niszczącym działaniem, zeszli do podziemi, gdzie mogą poruszać się za pomocą metra. Na powierzchni jest jednak miejsce niedotknięte przez wirus - to Centrum Nauki Kopernik. Naukowcy, którzy tam pracują prowadzą badania nad antidotum, które może odmienić losy miasta. Jednak potrzebują pomocy. Kogoś, kto pomoże rozwieźć szczepionkę do najważniejszych ośrodków miasta. Kogoś, kto zna dobrze plany metra. Kogoś takiego jak Ty. Odważysz się podjąć wyzwanie?

Celem Projektu Podziemie jest sprawdzenie przystosowania Metra do potrzeb OzN, zwrócenie uwagi pełnosprawnych pasażerów na osoby z niepełnosprawnościami w środkach komunikacji publicznej oraz trening samodzielności OzN w przestrzeni miejskiej. Zależy nam, żeby akcja przebiegała w miłej, bezpiecznej atmosferze, więc będą z nami wykwalifikowani asystenci.

Patronatu wydarzeniu udzielili: Metro Warszawskie, Miasto Jest Nasze oraz Radio Warszawa.

Jeśli chcesz wziąć udział w grze i tym samym odmienić losy miasta, wyślij swoje zgłoszenie na adres mailowy: [email protected]

Po otrzymaniu Twojego zgłoszenia wyślemy Ci mailem scenariusz gry oraz wszystkie niezbędne informacje. Śpiesz się - liczba miejsc jest ograniczona.

Projekt Podziemie to pierwsza z akcji organizowanych w przestrzeni miejskiej przez Fundację Avalon we współpracy z Adventure Assistant, mających na celu aktywizację osób z niepełnosprawnościami, likwidację barier infrastrukturalnych i społecznych oraz edukację pełnosprawnej części społeczeństwa w zakresie wspierania OzN w przestrzeni miejskiej.

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a