Pokaz Pionizatora Postawy Stand&Go firmy Activ-Reh

Serdecznie zapraszamy do Fundacji Avalon na bezpłatny pokaz Pionizatora Postawy  Stand&Go firmy Activ-Reh w środę 26 stycznia 2011 r. o godzinie 11:00. Spotkanie potrwa do dwóch godzin.

Proszę o potwierdzenie przybycia mailem, dzwoniąc do Fundacji (Numery tel: kom: 69 69 69 589, stacjonarny: (22) 640 14 64, 74; 666 324 328), bądź osobiście w biurze Fudacji.

KILKA SŁÓW O PIONIZATORZE POSTAWY

Pionizator postawy "Stand&Go" jest urządzeniem do terapii i rehabilitacji oraz normalnego funkcjonowania pacjentów, którzy nie nabyli bądź utracili umiejętność samodzielnego poruszania się, między innymi:
MPD, SM, dystrofie, hemiplegia, paraplegia, tetraplegia, miopatie, urazy kończyn dolnych, porażenia wiotkie i spastyczne
- Pionizator pozwala na podnoszenie pacjenta i jego transport.
- Urządzenie umożliwia pionizację pacjenta bez względu na rodzaj jednostki chorobowej.
- Pionizator "Stand&Go" pozwala na naukę ruchu również w pozycjach czworaczych.
- Urządzenie współpracuje z innym sprzętem rehabilitacyjnym: bieżnie, ortezy, protezy, kule itd.
- W trakcie terapii można stosować dowolne metody i techniki rehabilitacyjne w zależności od potrzeb.
- Pionizator ułatwia funkcjonowanie w środowisku domowym pacjenta, wspomaga wykonywanie czynności codziennych. W pozycji siedzącej zapewnia zachowanie poprawnej sylwetki ciała.
- Parametry techniczne pionizatora dobierane indywidualnie dla każdego pacjenta jedynie przez przeszkolonych i certyfikowanych terapeutów.
- Stabilizatory ruchu dobierane są indywidualnie dla każdego pacjenta w zależności od stopnia uszkodzenia aparatu ruchu oraz postępów w rehabilitacji
Pionizator produkowany jest w czterech wersjach:
- mini - z przeznaczeniem do wykorzystania jako indywidualny sprzęt pionizujący bez możliwości przemieszczania się pacjenta
- dziecięcej - z możliwością przemieszczania się pacjenta z wykorzystaniem szyny o długości 3 m. oraz do 50 kg masy ciała pacjenta. Regulacja wysokości podniesienia pacjenta odbywa się w głowicy manualnie.
- uniwersalnej - z możliwością przemieszczania się pacjenta z wykorzystaniem szyny o długości 4 m. oraz do 90 kg masy ciała pacjenta. Regulacja wysokości podniesienia odbywa się przy pomocy pilota lub z panelu głowicy.
- specjalnej - do wykorzystania w placówkach rehabilitacyjnych w terapii pacjentów.

Urządzenie zapewnia stopniowe dostosowanie wysokości jak i kąta podniesienia pacjenta w zakresie od 0 stopni do 90 stopni oraz obroty o 360 stopni z możliwością zatrzymania co 90 stopni.

FILM:

Odsłony: 1953

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a