Jeszcze do końca maja 2012r. można złożyć korektę PITa z 1%!!!

Podatnik, który uznał, że w swoim zeznaniu podatkowym popełnił błąd albo nie skorzystał z przysługującej mu ulgi, może naprawić to w korekcie. Ma prawo złożyć korektę PIT i wskazać w niej np. dokonaną wpłatę 1% podatku dochodowego na rzecz wybranej OPP.

Poprawiony formularz musi trafić do Urzędu Skarbowego przed końcem maja. Po tej dacie korektę będzie można nadal zrobić, ale nie będzie już można przekazać 1%.

Źródło: http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/772578.html

Odsłony: 2054

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a