• Poszukujemy osoby na stanowisko:  Recepcjonisty/ki Fundacji miejsce pracy: Warszawa
  • Avalon EXTREME, projekt promujący sporty ekstremalne osób z niepełnosprawnością, poszukuje osoby na stanowisko:  Social Media Manager
Dzień otwarty dla Osób Niepełnosprawnych

30.05.2012r. obchodzimy Europejski Dzień Walki z Dyskryminacją Osób Niepełnosprawnych. Z tej okazji ZUS wraz z PFRON organizują "Dzień Otwarty dla Osób Niepełnosprawnych"...

"Celem przedsięwzięcia jest upowszechnienie wiedzy o prawach osób niepełnosprawnych oraz udostępnienie zainteresowanym kompleksowej informacji w obszarze zagadnień związanych z ubezpieczeniami społecznymi oraz możliwościami aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych.

30 maja 2012 roku we wszystkich oddziałach ZUS będą dyżurować eksperci Zakładu oraz przedstawiciele Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Stowarzyszenia Przyjaciół Integracji i innych organizacji pozarządowych realizujących zadania na rzecz osób niepełnosprawnych. Będą oni udzielać informacji dotyczących świadczeń z ubezpieczeń społecznych, orzecznictwa lekarskiego, rehabilitacji leczniczej w ramach prewencji rentowej. Doradzą również jak efektywnie szukać pracy i optymalnie przygotować się do procesu rekrutacji. Eksperci poinformują o różnych formach dofinansowania z PFRON oraz możliwościach uczestnictwa w projektach Funduszu.
Organizatorzy udostępnią również najnowsze wydanie „Informatora dla Osób Niepełnosprawnych” przygotowanego wspólnie z PFRON oraz inne materiały informacyjne:.

Wszystkie informacje pochodzą ze strony: http://www.pfron.org.pl/portal/pl/309/1408/Dzien_Otwarty_dla_osob_niepelnosprawnych.html

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BGŻ BNP Paribas

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>