Djembe dla wózkersów - warsztaty perkusyjne dla OzN

Bęben djembe to instrument pochodzący z Afryki Zachodniej. Ma kształt kielicha i wykonuje się go ręcznie z jednego pnia drzewa. Zgodnie z legendą, djembe zostało podarowane ludziom przez Wielkiego Ducha, a kiedy tylko rozbrzmiewał dźwięk bębna, wszyscy zaczynali tańczyć.

Nigdy nie grałeś na żadnym instrumencie i zastanawiasz się, czy sobie poradzisz? Nie martw się, wszystkiego Cię nauczymy :-) Gra na djembe jest świetnym rodzajem aktywności fizycznej – zaangażuje Twoje dłonie i poprawi koordynację ruchową, a wprowadzenie dodatkowych elementów wokalnych pozwoli Ci zapanować nad oddechem.

Zajęcia poprowadzi Noé Nitot - art-terapeuta w specjalności muzyka, teatr i marionetki, absolwent Institut National d’Expression, de Création, d’Art et Thérapie (INECAT) w Paryżu, członek warszawskiego zespołu Santaluzja. O sobie mówi, że jego pasją jest muzyka i spotkania z ludźmi.

Spotkanie odbędzie się w siedzibie Fundacji Avalon przy ul. Domaniewskiej 50a w Warszawie.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o rejestrację drogą mailową: [email protected]

Udział w zajęciach jest bezpłatny i pozwala na realizację aktywności z karnetu Avalon Active.

Serdecznie zapraszamy!

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a