Bezpłatne doradztwo na temat przedsiębiorstw społecznych!!!

Szanowni Państwo,

pragniemy zainteresować Państwa tematem ekonomii społecznej – skutecznego narzędzia walki z wykluczeniem społecznym.

Mówiąc najprościej, przedsiębiorczość społeczna to tworzenie miejsc pracy dla osób zagrożonych wykluczeniem społecznym (długotrwale bezrobotnych, niepełnosprawnych, uzależnionych). Przedsiębiorstwa społeczne powinny powstawać oddolnie, potrzebują jednak wsparcia ze strony organizacji pozarządowych, administracji publicznej oraz „ludzi dobrej woli”.

Zachęcamy do odwiedzenia stron internetowych poświęconych ekonomii społecznej i zakładaniu przedsiębiorstw społecznych:
www.fundacja-nadzieja.org.pl/ekonomiaspoleczna
www.ekonomiaspoleczna.pl

________________________________________
Jeżeli zainteresował Państwa temat zakładania przedsiębiorstw społecznych, zachęcamy do skorzystania z bezpłatnego doradztwa w następujących dziedzinach:

- przedsiębiorczość społeczna
- prawo
- księgowość
- marketing
- biznes plan
- trening umiejętności przedsiębiorczych
- społeczna odpowiedzialność biznesu

Doradztwo świadczone jest w formie stacjonarnej oraz „dojazdowej”.

Z doradztwa skorzystać mogą:
- przedstawiciele organizacji pozarządowych
- przedstawiciele przedsiębiorstw społecznych
- przedstawiciele administracji publicznej
- przedstawiciele biznesu
- lokalni liderzy oraz osoby zainteresowane ekonomią społeczną
________________________________________
Zachęcamy do zgłaszania chęci wzięcia udziału w doradztwie:
- telefonicznie pod numerem: 22 522 84 30
- mailowo pod adresem: [email protected] z podaniem interesującego Państwa zakresu doradztwa.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY

Zespół Fundacji NADZIEJA

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a