Rehabilitacja neurologiczna, świadczona w ramach projektu Avalon Active, jest dobraną indywidualnie do potrzeb, odpowiedzią na cel, jaki stawia sobie Podopieczny w rehabilitacji. Ma za zadanie przede wszystkim usprawnić Podopiecznego, a w efekcie doprowadzić do zwiększenia jego niezależności w życiu codziennym. Jest ona czymś więcej, niż klasyczną rehabilitacją, którą znamy z przychodni rehabilitacyjnych. Łączy różnego rodzaju metody rehabilitacji neurologicznej jak PNF i koncepcje neurorozwojowe (jak Koncepcja Bobath) w rehabilitacji osób dorosłych, dając szeroki wybór narzędzi terapeutycznych.

Grupa specjalistów - składających się z fizjoterapeutów, neurologopedów i psychologów - skupia się na diagnostyce konkretnych problemów, z którymi podopieczni stykają się w codziennym funkcjonowaniu i na praktycznym rozwiązywaniu wspomnianych trudności, często wynikających z ograniczenia narzucanego przez własne ciało lub psychikę. Pomagamy m.in. w nauce pokonywania barier architektonicznych – schodów, czy trudnych, niedostosowanych terenów; w nauce codziennych czynności jak np. przygotowywanie posiłków; nauce manualnych czynności typu samodzielne jedzenie, picie, mycie zębów (osoby z niesprawnością ręki po udarze).

W proces powrotu do zdrowia angażujemy zarówno samego Podopiecznego, jak również osoby z jego najbliższego otoczenia. Od osób uczestniczących w rehabilitacji wymagamy systematycznej, samodzielnej pracy zleconej przez fizjoterapeutów do domu. Jedynie wspólne zaangażowanie w usprawnianie może pozwolić osiągnąć nam sukces!

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a