Rehabilitacja ortopedyczna jest wysoce skuteczną formą terapii, ponieważ jest skupiona na źródle problemu. Wśród metod, które stosujemy, można wymienić:

• terapię tkanek miękkich - pracę na tkankach np. ściśle związanych z emocjami, wpływamy bezpośrednio na wygodę i komfort życia Podopiecznych (czytaj więcej…);
  • terapię manualną – ma na celu działanie przeciwbólowe. Korzystając z technik terapii manualnej, zwiększamy zakresy ruchomości struktur (czyli np. stawów, mięśni). Przykładowo, poprzez uruchomienie struktur w obrębie klatki piersiowej, umożliwiamy wzięcie głębokiego oddechu, co działa na odbiorcę antystresowo (czytaj więcej…);

Po pracy nad przeciążonym odcinkiem lędźwiowym i wyeliminowaniu dolegliwości bólowych, samodzielne zrobienie i przyniesienie zakupów nie będzie już niemożliwe. Indywidualna terapia poprzedzona jest diagnostyką funkcjonalną, przeprowadzoną w naszym gabinecie, dzięki której terapia staje się skuteczna, gdyż trafia bezpośrednio w przyczynę dolegliwości.

Rehabilitacja ortopedyczna, świadczona w ramach projektu Avalon Active, może być uzupełniona przez fizjoterapeutę o działania podtrzymujące efekty rehabilitacji, takie jak:

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a