Kompleksowe Centrum Poradnicze Seksuolog

Sylwia Wierzbicka

czwartek: 16.30 - 20-30

Możesz ją prosić o wsparcie w:

• wzmacnianiu pewności siebie w nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji międzyludzkich, ze szczególnym uwzględnieniem związków intymnych i długotrwałych relacji partnerskich;
  • zwiększaniu świadomości dotyczącej własnego ciała i seksualności;
  • radzeniu sobie ze stygmatyzacją, autostygmatyzacja oraz stereotypowymi przekonaniami dotyczącymi seksualności;
  • poszukiwaniu informacji dotyczących sposobów realizowania potrzeb seksualnych, komunikowania ich;
  • radzeniu sobie z trudnościami pojawiającymi w relacjach intymnych.

Wykształcenie

Ukończyła jednolite studia magisterskie z psychologii (specjalność kliniczna) w Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie oraz studia podyplomowe z zakresu seksuologii klinicznej na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Doświadczenie

Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in w Oddziale Dziennym Rehabilitacji Psychiatrycznej i Klinice Psychiatrii Sądowej w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie oraz w Całodobowym Oddziale Ogólnopsychiatrycznym w Mazowieckim Specjalistycznym Centrum Zdrowia im. Prof. Jana Mazurkiewicza. Odbyła staż kliniczny z zakresu seksuologii w Poradni Seksuologicznej i Patologii Współżycia Szpitala Nowowiejskiego. Pracowała również jako prowadząca zajęcia dla studentów psychologii w Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie oraz realizowała warsztaty regulacji emocji z elementami uważności dla osób z doświadczeniem kryzysu zdrowia psychicznego we współpracy z Fundacją Vitriol.

Aktualnie pracuje jako psycholożka w Środowiskowym Domu Samopomocy dla osób chorujących psychicznie (pod patronatem Warszawskiego Towarzystwa Pomocy Lekarskiej i Opieki nad Psychicznie i Nerwowo Chorymi).

Kontakt:

Mail:  [email protected]