Kompleksowe Centrum Poradnicze Seksuolog

Barbara Płaczek

wtorek: 17.00 - 19-00
czwartek: 17.00 - 19-00

Możesz ją prosić o wsparcie w:

• wzmacnianiu pewności siebie w nawiązywaniu relacji międzyludzkich, ze szczególnym uwzględnieniem relacji rodzinnych i związków intymnych,
  • zwiększaniu samodzielności w podejmowaniu decyzji związanych z założeniem rodziny
  • radzeniu sobie z poczuciem bezradności wynikającej z braku możliwości nawiązania relacji prowadzącej do długotrwałego związku,
  • zwiększaniu świadomości i radzeniu sobie w chwilach kryzysu małżeńskiego.

Wykształcenie

Kształciła się w Górnośląskiej Wyższej Szkole Humanistycznej w Mysłowicach oraz Wyższej Szkole Zarządzania i Administracji w Opolu. Ukończyła studia podyplomowe o kierunku seksuologia kliniczna w Warszawie pod kierunkiem prof. Lwa-Starowicza. Posiada certyfikat krakowskiej szkoły trenerów, edukatorów seksualnych osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz certyfikat edukatora seksualnego dzieci i młodzieży.

Doświadczenie

Pracowała w Polskim Stowarzyszeniu na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną, żłobku „Mali Einsteini” oraz warsztacie Terapii Zajęciowej nr 2 „Latarnia”. Odbyła praktykę specjalisty seksuologii i prowadziła szkolenia z zakresu seksualności osób  z niepełnosprawnościami, animacji zajęć terapeutycznych, agresji osób z niepełnosprawnościami oraz wypalenia zawodowego.

Kontakt:

Mail:  [email protected]