Kompleksowe Centrum Poradnicze Fundacji Avalon

Kompleksowe Centrum Poradnicze Fundacji Avalon powstało w ramach trzyletniego projektu „Wiedza i świadomość kluczem do niezależności”, współfinansowanego ze środków PFRON. Centrum zostało stworzone, by pomóc w uzyskaniu informacji niezbędnych do codziennego rozwiązywania problemów związanych z niepełnosprawnością.

W jego ramach można bezpłatnie korzystać z konsultacji z psychologiem, seksuologiem, adwokatem oraz specjalistą ds. niepełnosprawności.

Do skorzystania z darmowych porad specjalistów zapraszamy osoby z całej Polski.

Kto może wziąć udział w projekcie?

• osoby z niepełnosprawnościami, będące podopiecznymi Fundacji Avalon, a także osoby spoza naszej organizacji
  • bliscy i opiekunowie osób z niepełnosprawnościam

Jak zgłosić się do projektu?

To proste! Wystarczy zapoznać się z wizytówkami specjalistów i godzinami ich dyżurów. Kiedy zdecydujesz się na rodzaj konsultacji zadzwoń do wybranego specjalisty i umów termin wizyty.

Poradnictwo ds. niepełnosprawności Agnieszka Harasim, kontakt poniedziałek - piątek 8.00-15.00, kontakt: mail" poradnictwo@fundacjaavalon.pl, tel. 531786660

psycholog Jakub Rafalski poniedziałek: 10.00-15.00, środa: 16:30-19:30, czwartek: 13:00-17:00, kontakt: mail: psycholog@fundacjaavalon.pl, tel: 531 095 545

Adwokat Anna Mikołajczyk, czwartek: 10:00-18:00, kontakt: mail:prawnik@fundacjaavalon.pl, tel: 530137655

Seksuolog Barbara Płaczek, wtorek 17:00-19:00, czwartek 17:00-19:00, kontakt: mail: seksuolog@fundacjaavalon.pl, tel: 531117056