Dwie dziewczyny w koszulkach Fundacji Avalon zbierają datki do puszki. Mężczyzna obok nich wrzuca wpłatę.
Czas czytania: 2 min

Wesprzyj organizację Pikniku Fundacji Avalon w Parku Szczęśliwickim!

Fundacja Avalon od 17 lat działa na rzecz osób z niepełnosprawnościami. Wspieramy w zbieraniu środków, rehabilitujemy, edukujemy oraz przełamujemy stereotypy na temat niepełnosprawności!

W tym roku po raz drugi organizujemy akcję Miesiąc Walki z Dyskryminacji Osób z Niepełnosprawnościami z okazji 5 maja, której podsumowaniem będzie Piknik Fundacji Avalon. To bezpłatne i dostępne wydarzenie dla każdego, kto chce spędzić wspólnie czas bez dystansu i wykluczenia, które w codziennym świecie są częstym doświadczeniem osób z niepełnosprawnościami. W planie Pikniku znajdują się aktywności sportowe, edukacyjne i muzyczne dostępne dla wszystkich.

W trakcie wydarzenia będziemy potrzebować wsparcia wolontariuszy w przeprowadzeniu gry terenowej, ogólnej pomocy na zapleczu oraz akcji kwestarskiej.

To dla Ciebie, jeśli:

• Lubisz przebywać wśród ludzi;
  • Jesteś otwarty/-a na różnorodność;
  • Masz czas na dobrą zabawę 26.05.2024 w godzinach: 10:00-18:00.

Zadania, których możesz się spodziewać:

• Obsługa drużynowej gry terenowej (pomoc w wydawaniu kart, zbieranie zgód wizerunkowych i podpisów pod regulaminem, pomoc w podliczaniu punktów, pomoc przy zadaniach na stacjach gry).
  • Wsparcie organizatora m.in. w opiece nad namiotem dla pracowników, pilnowaniu czystości garderoby itp.
  • Zbieranie środków na rzecz Fundacji do puszek kwestarskich.

Zapewniamy:

• Możliwość poznania ciekawych ludzi;
  • Udział w imprezie plenerowej z nowej perspektywy;
  • Szansę na rozwój kompetencji społecznych;
  • Certyfikat lub/i zaświadczenie o odbytym wolontariacie;
  • Porozumienie oraz ubezpieczenie NNW.

Informacje organizacyjne:

• Czas: 26 maja 2024 , w godzinach 10:00-18 – super, jeśli możesz być z nami przez cały dzień, ale jeśli możesz poświęcić nam tylko trochę czasu (minimum 4 godziny), to jak najbardziej zapraszamy (UWAGA! Dla osób niepełnoletnich maksymalny czas wolontariatu to 6 godzin).
  • Lokalizacja: Park Szczęśliwicki w Warszawie (Ochota).
  • Spotkanie organizacyjne dla osób kwestujących: 22 maja (środa) o godzinie 18.00 w siedzibie Fundacji Avalon (Domaniewska 50A).
  • Spotkanie organizacyjne dla osób prowadzących grę terenową i wspierających organizatora: 23 maja (czwartek) o godzinie 18.00 w siedzibie Fundacji Avalon (Domaniewska 50A).
  • Osoby kwestujące poniżej 16 roku życia muszą kwestować pod okiem osób pełnoletnich. W przypadku zadań organizacyjnych i gry terenowej poniżej 13 roku życia również muszą pełnić obowiązki pod opieką rodzica/opiekuna prawnego.

Chcesz do nas dołączyć? Zgłoszenie prześlij do 20 maja poprzez formularz zgłoszeniowy.