Na co mogę wykorzystać środki z subkonta?

W Fundacji AVALON zgodnie ze statutem Fundacji ze środków zgromadzonych na subkoncie można pokryć wszelkie koszty związane z niepełnosprawnością lub chorobą Podopiecznego, i/lub jego rodziny.

Do wydatków, które podlegają dofinansowaniu ze środków zgormadzonych przez Podopiecznych Fundacji AVALON zaliczamy:

Koszty I Kategorii – koszty medyczne w tym:

1. Leki i środki higieniczne
  2. Wizyty lekarskie
  3. Rehabilitacja
  4. Turnusy rehabilitacyjne
  5. Sprzęt rehabilitacyjny
  6. Leczenie w kraju i za granicą

Koszty II Kategorii – koszty  transportu w tym:

1. Koszty dostosowania samochodu do potrzeb osób niepełnosprawnych
  2. Koszty paliwa
  3. Koszty zakupu i eksploatacji samochodu
  4. Koszty biletów (PKP, PKS, lotnicze)

Koszty III Kategorii – koszty życia codziennego:

1. Koszty dostosowania mieszkania do potrzeb osoby niepełnosprawnej (zakup materiałów i wykonanie dostosowania)
  2. Koszty związane z edukacją i podnoszeniem kwalifikacji
  3. Koszty żywności
  4. Koszty ubrań
  5. Rachunki (media, czynsz, ogrzewanie, Internet, telefon, itp.)
  6. Sprzęt RTV i AGD

Środki zgromadzone na subkoncie wypłacane są na podstawie złożonego wniosku o dofinansowanie, do którego można dołączyć dokumenty zarówno potwierdzające wydatki już  poniesione przez Podopiecznego (przelew na konto Beneficjenta), jak i te które mają być dopiero poniesione (przelew na konto Sprzedawcy).

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a