Kiedy na subkoncie pojawi się 1%?

Wpłaty przekazane z corocznego odpisu jednego procenta podatku księgowane są na subkontach w październiku.

Zgodnie z zasadami Ministerstwa Finansów, Urzędy Skarbowe są zobligowane do przekazania fundacjom wpłat z 1% w formie zbiorczych wpłat do 30.08.

Natomiast wszelkie informacje o celach szczegółowych wskazanych przez Podatników dotyczące tych wpłat (m.in. cel szczegółowy, kwota, dane US) Urzędy Skarbowe przesyłają Fundacjom w formie listy celów szczegółowych do 30.09.

Po otrzymaniu listy wykazanych celów szczegółowych, Fundacja potrzebuje jeszcze trochę czasu na przypisanie wszystkich środków do odpowiednich Beneficjentów i sprawdzenie, czy w celach szczegółowych nie występują błędy.

Gdy tylko sprawdzimy wszystkie wpłaty i środki pojawią się na subkontach, nasi Beneficjenci zostaną o tym poinformowani drogą mailową. Wysokość zgromadzonych środków będzie można sprawdzić logując się do Panelu Logowania na naszej stronie internetowej lub kontaktując się bezpośrednio z Biurem Fundacji.

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a