Jak przekazać darowiznę na subkonto?

Darowiznę na subkonto Podopiecznego w dowolnym momencie może wpłacić każda osoba, także z zagranicy. Darowiznę można odliczyć od podstawy opodatkowania. Można ją przekazać na konkretny cel, o który apeluje Podopieczny. Środki przekazywane na subkonta naszych Podopiecznych (Regulamin Fundacji Avalon par. 8) są wydatkowane na koszty leczenia, rehabilitacji, ale również na koszty dojazdów i koszty życia codziennego. Jeśli Darczyńca będzie chciał określić celowość przekazanej wpłaty, wtedy prosimy o przesłanie w tej sprawie pisma listownie na adres Fundacji Avalon: ul. Domaniewska 50A. 02-672 Warszawa lub mailowo: [email protected].

Przekazując darowiznę na konkretnego Podopiecznego Fundacji, należy dokonać przelewu bankowego (może być przelew internetowy) lub wpłaty na poczcie:

Numer rachunku do przekazania darowizny to: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001
Nazwa odbiorcy: Fundacja Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym, Michała Kajki 80/82 lok. 1, 04-620 Warszawa

W tytule wpłaty darowizny niezbędne jest podanie nazwiska i numeru subkonta osoby, której chcemy przekazać darowiznę, np.: Kowalski, 1234. To bardzo ważne, ponieważ dzięki tej informacji Fundacja może zaksięgować wpłatę na odpowiednie subkonto.

Oczywiście darowiznę można również przekazać bezpośrednio na cele statutowe Fundacji OPP.

Do przekazywania przelewów walutowych i zagranicznych dedykowane są inne numery kont:

IBAN - International Bank Account Number

Rachunek walutowy EUR:
IBAN: PL07 1600 1286 0003 0031 8642 6021

Rachunek walutowy USD:
IBAN: PL77 1600 1286 0003 0031 8642 6022

Rachunek dla przelewów zagranicznych w innych niż EUR I USD walutach:
IBAN: PL62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Dane odbiorcy:

Fundacja Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym
ul. Michała Kajki 80/82/1
04-620 Warszawa, Polska

Bank odbiorcy:

BNP Paribas Bank Polska SA
Oddział w Warszawie
ul. Grzybowska 4

Kod SWIFT/BIC:  PPAB PLPK

Dużym udogodnieniem jest przekazywanie darowizn za pomocą szybkich przelewów internetowych PayU. W  profilu Podopiecznego na stronie internetowej Fundacji znajduje się przycisk PayU, który przenosi Darczyńcę na stronę jego banku lub profilu PayU.