Jak mogę podziękować Darczyńcom?

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19971330883) Fundacja AVALON ma określone działania w sferze przechowywania i przetwarzania danych osobowych zarówno jeżeli chodzi o Podopiecznych Fundacji, jak i Darczyńców przekazujących środki na poszczególnych Beneficjentów. Takie ograniczenia powstały, aby wszelkie organizacje czy instytucje nie naruszały praw i wolności osób, organizacji czy instytucji, których dane dotyczą.

W nawiązaniu do tej ustawy Fundacja ma określone zasady co do przekazywania Podopiecznym danych Darczyńców, nawet w przypadku gdy Beneficjenci chcą przesłać podziękowania do osób czy organizacji, które darowiznę przekazały. Fundacja udostępnia Podopiecznym jedynie dwa pierwsze wyrazy z przekazu darowizny (przelewu) dotyczące Darczyńcy. Fundacja nie ma prawa podać dodatkowych informacji dotyczących Darczyńcy nawet w celu przekazania podziękowania.

Natomiast w momencie gdy Podopieczny czy Fundacja jest w stałym, bezpośrednim kontakcie z danym Darczyńcą może wykorzystać posiadany kontakt w celach np. przesłania kartki lub telefonu z podziękowaniami.

Co jest jednak ważne w ramach tego typu podziękowań?

Zarówno Fundacja jak i Podopieczny nie może w podziękowaniach zamieszczać dodatkowego apelu o wpłaty, przekazywać jakiejkolwiek informacji marketingowej. Na przekazywanie apelu czy informacji marketingowej niezbędna jest zgoda osoby, do której ta informacja jest kierowana (mówi o tym art. 23, 24, 25 Ustawy o ochronie danych osobowych).

W celu uniknięcia jednak wszelkich trudności proponujemy kilka rozwiązań w jaki sposób można podziękować Darczyńcom:

1. udostępniaj ogólne podziękowania na swoim profilu w portalach społecznościowych takich jak Facebook, Twitter, Instagram itp.,
  2. zamieszczaj na swoim profilu w portalach społecznościowych zdjęcia, nagrania z informacją co udało Ci się zmienić, osiągnąć, zakupić dzięki zgormadzonym środkom na subkoncie – otrzymanym darowiznom,
  3. bierz udział w wydarzeniach organizowanych przez Fundacje Avalon – wydarzeniach integracyjnych, sportowych itp.,

Przekazuj Fundacji informację w jaki sposób chciałbyś podziękować Darczyńcom, dziel się swoimi pomysłami, może wspólnie uda nam się opracować formę podziękowań dla Darczyńców.

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a