Jak korzystać z charytatywni allegro?

Fundacja posiada konto w serwisie Allegro.pl

Serwis Allegro.pl daje możliwość gromadzenia dodatkowych środków na rzecz Fundacji oraz subkonta naszych Podopiecznych poprzez prowadzenie aukcji charytatywnych (tutaj). Aukcje mogą być organizowane przez samych Podopiecznych, ale i każdą osobę która jest zarejestrowana w serwisie Allegro i chce wesprzeć konkretnego Beneficjenta.

Dołączenie do grona osób korzystających z Allegro Charytatywni jest bardzo szybkie i proste. Wystarczy zgłosić się do Fundacji telefonicznie, mailowo na adres e-mail: [email protected] osobiście lub listownie. Następnie na koncie Fundacji Avalon w serwisie Allegro zostanie założony Cel Zbiórki na rzecz Podopiecznego. Cel Zbiórki zakładany jest w ciągu tygodnia od przyjęcia zgłoszenia.

Przy założeniu Celu na Allegro wykorzystywane są informacje zawarte w ulotce fundacyjnej zamieszczonej w zakładce Nasi Podopieczni

W przypadku gdy Podopieczny jeszcze nie posiada ulotki proszony jest o przygotowanie krótkiej informacji na swój temat oraz o przesłanie zdjęcia (opcjonalnie). Na podstawie dosłanych materiałów stworzony zostanie profil na stronie internetowej Fundacji, który posłuży do utworzenia Celu Zbiórki. Więcej informacji na temat treści do profilu Podopiecznego znajdziecie w Poradniku (tutaj).

Gdy Cel zostanie już założony, mailowo przesyłamy do Podopiecznego informację z linkiem bezpośrednio do profilu na Allegro. Od tego momentu Cel Zbiórki w serwisie jest aktywny i można wystawiać aukcje.

Po kliknięciu w nadesłany link następuje przekierowanie do serwisu Allegro do Celu Zbiórki na rzecz Podopiecznego. Wybierając możliwość „Wystaw przedmiot na ten cel” następuje przeniesienie na stronę, na której należy określić tytuł aukcji, kwotę początkową wystawionego przedmiotu, formę oraz koszt wysyłki, można również wstawić zdjęcia przedmiotu oraz jego dokładny opis.

Założenie Celu Zbiórki, wystawienie aukcji i uczestnictwo w organizowanych aukcjach jest całkowicie bezpłatne – uczestnicy nie są obciążeni prowizją.

Po zakończeniu aukcji na rzecz konkretnego Podopiecznego środki wpływają na konto Fundacji raz w miesiącu, a następnie są one przekazywane na poszczególne subkonta.

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>