Czy muszę podpisać wszystkie zgody w Porozumieniu?

25 maja 2018 roku weszło w życie nowe Rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO), które ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa Państwa danych osobowych. Fundacja Avalon dokłada wszelki starań, aby dane wszystkich naszych Podopiecznych posiadających subkonto były odpowiednio zabezpieczone. W związku z tym w §14 Porozumienia prosimy Państwa o określenie, w jakich zakresach wyrażają Państwo zgodę na korzystanie z przekazanych nam danych osobowych.

Podpisanie pierwszej zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych przekazanych w związku z zawieranym Porozumieniem jest warunkiem koniecznym do założenia subkonta. Oznacza to, że zgodę należy podpisać, abyśmy mogli na podstawie danych wpisanych w Porozumieniu założyć dla Państwa subkonto do gromadzenia środków z 1% podatku i darowizn.

Podpisanie drugiej zgody na przetwarzanie Państwa wizerunku i danych osobowych w celach informacyjnych jest nieobowiązkowe. Zgodę należy jednak podpisać, jeśli chcieliby Państwo, abyśmy na podstawie przesłanych nam materiałów (treść apelu i zdjęcie) utworzyli dla Państwa indywidualny profil na stronie internetowej Fundacji Avalon oraz ulotkę informacyjną w wersji elektronicznej i papierowej. Profil i ulotka ułatwią Państwu apelowanie o wpłaty przekazywane w ramach 1% podatku i darowizn.

Podpisanie trzeciej zgody na udostępnianie Państwa danych osobowych przekazanych w związku z zawieranym Porozumieniem podmiotom współpracującym z Fundacją Avalon jest nieobowiązkowe. Zgodę należy jednak podpisać, jeśli chcieliby Państwo, abyśmy na podstawie przesłanych nam materiałów (treść apelu i zdjęcie) oraz danych osobowych utworzyli dla Państwa indywidualny profil w serwisach internetowych FaniMani lub Charytatywni Allegro, które umożliwiają gromadzenie dodatkowych środków na subkoncie.

Podpisanie czwartego oświadczenia, że Podopieczny uzyskał zgodę od wskazanych w Porozumieniu osób (Reprezentanta lub/i Osób Upoważnionych) jest warunkiem koniecznym do zapisania przy subkoncie wymienionych osób. Oznacza to, że zgodę należy podpisać, jeśli chcieliby Państwo wyznaczyć Reprezentanta lub Osoby Upoważnione do subkonta.

Jeśli w momencie wypełniania Porozumienia do założenia subkonta w Fundacji Avalon nie podpiszecie Państwo którejś z nieobowiązkowych zgód, będzie można ją wyrazić w późniejszym czasie wypełniając druk dostępny tutaj.