Czy mogę umieszczać swój apel w mediach (Internecie, gazetach, telewizji)?

Tak. Podopieczni Fundacji AVALON, którzy mają założone subkonto mogą zbierać środki, apelując o darowizny i 1% podatku za pośrednictwem mediów.

W apelach należy posługiwać się danymi do przekazywania środków, tj.: nadanym przez Fundację indywidualnym numerem subkonta, numerem konta do przekazywania darowizn, numerem KRS Fundacji. Bardzo ważne jest, aby apelować poprawnymi danymi, ponieważ tylko odpowiednio przekazane środki trafią bezpośrednio na subkonto Podopiecznego.

Zgodnie z Regulaminem subkonta, treść apeli Beneficjentów powinna być uzgadniana z Fundacją. Treść apeli powinna być spójna z celami statutowymi Fundacji oraz ze stanem rzeczywistym odnośnie do sytuacji zdrowotnej i materialnej Podopiecznego opartej na stosownej dokumentacji umożliwiającej zweryfikowanie tych okoliczności przez Fundację. Ponadto przesłanie apelu do weryfikacji pozwoli uniknąć pomyłek w podawanym numerze konta bankowego, KRS czy numerze subkonta.

Zchęcamy do informowania Fundacji o emisji materiałów, programów z Państwa udziałem, dzięki temu Fundacja lepiej przygotuje się do zapytań mailowych i telefonicznych.

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a