• 1
  • 3
  • 4
  • 5

Dlaczego od kwoty wydatku zostało odjęte dofinansowanie otrzymane od innej instytucji ?

Fundacja Avalon jako organizacja pożytku publicznego podlega kontrolom, co wiąże się z ustalonymi zasadami dotyczącymi realizacji wniosków o dofinansowanie, których przestrzegamy. Przyjęte przez nas zasady muszą minimalizować szansę podwójnego dofinansowania jednego wydatku w różnych instytucjach, dlatego, np.: dofinansowania udzielamy tylko na podstawie oryginałów dokumentów. Zgodnie z zasadą zakazu podwójnego finansowania, niedozwolone jest dofinansowanie danego kosztu dwa razy ze środków publicznych.

Na wniosku o dofinansowanie znajduje się oświadczenie w którym Podopieczni Fundacji zobowiązują się, że na podstawie przedstawionych dokumentów nie uzyskali refundacji oraz nie występowali o refundację, a także, że wydatki zrefundowane w ramach danego wniosku nie będą przedmiotem innych refundacji i odliczeń podatkowych. Prawdziwość tego oświadczenia Podopieczni Fundacji Avalon potwierdzają podpisem na wniosku. Jeśli dany wydatek został częściowo dofinansowany przez inną instytucję, możemy udzielić dofinansowania jedynie na pozostałą, niedofinansowaną kwotę.

opp fundacja 750200 uruchom 1

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BGŻ BNP Paribas

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>