Zygmunt-Szostak Julia

Julia w czerwcu 2017r. skończyła 4 latka. W co trudno uwierzyć, bo jej rozwój jest obecnie na poziomie 1,5 rocznego dziecka: nie stoi samodzielnie, trochę gaworzy w „swoim” języku, rozumie tylko pojedyncze polecenia. Przyczyną jest wada wrodzona: dysplazja przegrodowo-wzrokowa. W 20-stej godzinie życia doszło do zatrzymania akcji serca. Konieczna była szybka reanimacja, a ciężki stan utrzymywał się przez następnych kilka dni. W momencie, gdy wydawało się, że najgorsze minęło, doszło do kolejnej infekcji – sepsy. Już wtedy wiedzieliśmy, że nie wiadomo w jakim tempie Julia będzie się rozwijać. Ponadto, od samego początku dużym problemem był brak wzroku, spowodowany niedorozwojem nerwu wzrokowego. Julka ma poczucie światła i minimalne szanse na poprawę widzenia. Obecnie lekarze rozkładają ręce, nie znaleziono jeszcze metody leczenia takiej wady. Mimo to pobudzamy oczka do pracy, uczestniczymy w różnych zajęciach z tyflopedagogami, gdyż regularne ćwiczenia potrafią wzmocnić tą część nerwu, którą Julia posiada. Dwa lata temu wykryto u Julii, że nie wykształciła się całkowicie przysadka mózgowa. Przeprowadzono szeregu badań, a po nich wprowadzenie regularnego podawania kilku różnych leków. Organizm produkuje tylko minimalne ilości hormonów, które trzeba zastępować lekami. W tej grupie leków mamy chociażby hormon tarczycy, hormon nadnerczy czy hormon wzrostu, bez nich nie ma mowy o dalszym poprawnym rozwoju. Pragniemy, aby Julia miała możliwość normalnego funkcjonowania, dlatego zbieramy fundusze na ciągłą rehabilitację oraz pomoc specjalistów. Konieczne są także pieniądze na dalsze kształcenie i rehabilitację w Towarzystwie Opieki nad Ociemniałymi w Laskach.

POMÓŻ JULII ZOBACZYĆ ŚWIAT

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Zygmunt-Szostak, 2943 wspierają Państwo codzienne funkcjonowanie Julii.

Z góry dziękujemy za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu