Zięba Aleksander

Nazywam się Aleksander Zięba. Żyję, jak powiadają, wbrew naturze i medycynie. Mam bardzo rzadką wadę rozwojową polegającą na braku żyły wrotnej. Pełną diagnozę uzyskałem w 2010 roku, podczas kolejnego załamania stanu zdrowia. Z tym defektem, oraz innymi anomaliami krążeniowymi, wiąże się postępująca marskość wątroby, wysokie, wyniszczające poziomy amoniaku, oraz zatrzymanie pracy nerek. Obecnie jestem intensywnie dializowany, co sprawia, że nadal żyję, lecz stan mojego zdrowia pogarsza się z dnia na dzień. Cierpię też na auto- agresywne zapalenie nerwów obwodowych, co dodatkowo pogarsza moją kondycję zdrowotną, a w 2014 r. przez wiele tygodni poruszałem się na wózku. Dysfunkcja mojej wątroby i brak sprawnych nerek, w bardzo szybkim tempie pustoszą mój organizm, a wysokie poziomy amoniaku zżerają mój system nerwowy. Jedyną nadzieją dla mnie jest specjalistyczna dieta, intensywna rehabilitacja i szukanie pomocy leczenia za granicą w wyspecjalizowanych klinikach, gdzie prowadzi się pionierskie przeszczepy wątroby, nerek i naczyń. Wszystko to jest bardzo kosztowne i dlatego zbieram 1% na swoim subkoncie w Fundacji AVALON. Mimo tych przeciwności nie poddaje się, piszę bloga i staram się jak mogę uczestniczyć w życiu. Motywuję i wspieram swoim doświadczeniem każdego, kto o to poprosi. Kiedy zostałem poddany już dializowaniu postanowiłem spełnić jedno z moich wielkich marzeń jaką jest hodowla pszczół, które jak ja potrzebują ratunku. Chciałbym włożyć swój mały wkład w ich ochronę, a tym samym dać coś światu od siebie. Uważam, że jeśli się o coś prosi trzeba też dawać od siebie.

1% NIC NIE KOSZTUJE

Wystarczy w rozliczeniu podatkowym wpisać: nr KRS 0000270809, z dopiskiem Zięba, 1427  (w rubryce cel szczegółowy). Wszystkim darczyńcom z góry serdecznie dziękuję :) !

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu