Wrzeszcz Przemysław

Nazywam się Przemysław Wrzeszcz. Urodziłem się w 1972 r. Od wczesnego dzieciństwa walczę z Dziecięcym Porażeniem Mózgowym. Długotrwała rehabilitacja sprawiła, iż zacząłem mówić (choć dość niewyraźnie) oraz wykonywać proste czynności prawą ręką (pisanie, spożywanie posiłku itp.). Jednak nadal potrzebuję pomocy osoby trzeciej. Jest mnóstwo sprzętu ułatwiającego życie takim osobom jak ja, niestety jest on strasznie drogi. Cały czas walczę też z dodatkowymi chorobami, wydając masę pieniędzy na leki. Mam problemy z nerkami, wątrobą, trzustką.

Od zawsze towarzyszą mi marzenia, które staram się realizować. Ukończyłem najpierw podstawówkę, a następnie liceum zdając maturę. Niestety nie skończyłem studiów teologicznych ze względu na kłopoty z dojazdem na uczelnię. Wciąż jednak marzę o skończeniu studiów, choć niekoniecznie na tym samym kierunku.

Od dzieciństwa towarzyszy mi muzyka. Już jako dziecko dość dobrze grałem jedną ręką na cymbałkach. Jako nastolatek zacząłem pisać teksty, a po zakupie prostego keyboardu komponowałem muzykę. Jestem laureatem dwóch ogólnopolskich przeglądów twórczości młodzieży sprawnej inaczej, organizowanych pod hasłem „Start w przyszłość” w Busko-Zdroju, (wyróżnienie i pierwsza nagroda za kompozycje). Miałem okazję współpracować z Krzysztofem Cwynarem. Niestety awaria ukochanego sprzętu zniweczyła plany na dokonanie nagrań demo w profesjonalnym studio. Zakup nowego instrumentu, który pozwoliłby mi komponować przy pomocy jednej ręki, przekraczał moje zdolności finansowe. Jednak na początku 2015 r. znalazłem sponsorów, którzy ufundowali mi profesjonalny instrument - Yamaha Tyros 2. Dzięki niemu wróciłem do komponowania a nowe utwory sukcesywnie będą pojawiać się w internecie. Nagranie własnej autorskiej płyty to moje największe marzenie. Obecnie możecie Państwo usłyszeć na ulicach polskich miast dźwięk moich cymbałek. Dzielę się z ludźmi moją pasją, wierząc skrycie, że ktoś dostrzeże moje starania. Czasami jest mi jednak naprawdę ciężko żyć, a dzięki Państwa hojności oraz wydatnej pomocy fundacji Avalon jest mi łatwiej znosić trudy życia z niepełnosprawnością.

PROSZĘ O WSPARCIE W WALCE Z CODZIENNYMI ZMAGANIAMI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Wrzeszcz, 2244 wspieracie Państwo mnie i moją rodzinę, za co serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu