Wołynek Szymon

Szymon urodził się w czerwcu 2014 r. z wadą wrodzoną - rozszczepem kręgosłupa, przepukliną oponowo-rdzeniową w odcinku lędźwiowo-krzyżowym, wodogłowiem, niedowładem kończyn dolnych oraz innymi chorobami towarzyszącymi. Szymon jest pod opieką wielu specjalistów: neurochirurga, urologa, neurologa, nefrologa, poradni rehabilitacyjnej oraz ortopedów. Wizyty w szpitalach, gabinetach to nasza i jego codzienność.

W swoim życiu Szymek przeszedł już kilka poważnych operacji a w przyszłości będzie wymagał kolejnych. Obecnie Szymon porusza się na wózku inwalidzkim, diagnozy lekarskie są jednak obiecujące. Aby mógł chodzić musi być na co dzień rehabilitowany oraz czekają go kolejne operacje ortopedyczne. Stała kontrola specjalistów, specjalistyczny sprzęt oraz intensywna rehabilitacja pozwala na wspomaganie jego rozwoju. Wymaga to jednak wielu środków finansowych, czasu i stałej obecności opiekunów.

Mimo tego co dostał w bagażu od losu, jest bardzo radosny, wiecznie uśmiechnięty i dzielnie znosi każdy dzień ciężkiej rehabilitacji. Staramy się pomóc naszemu synkowi aby mógł żyć tak, jak każde zdrowe dziecko, aby w przyszłości mógł samodzielnie funkcjonować. Sami jednak nie jesteśmy w stanie pokryć kosztów leczenia synka, dlatego kierujemy prośbę do wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie dla Szymonka.

POMÓŻ SZYMONOWI STANĄĆ NA WŁASNYCH NOGACH!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wołynek, 6310 pomagacie Państwo Szymonowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu. Serdecznie dziękujemy za każdą wpłatę.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu