Wołynek Szymon

Szymon urodził się w czerwcu 2014 r. z wadą wrodzoną - rozszczepem kręgosłupa, przepukliną oponowo-rdzeniową w odcinku lędźwiowo-krzyżowym, wodogłowiem, niedowładem kończyn dolnych oraz innymi chorobami towarzyszącymi. Szymon jest pod opieką wielu specjalistów: neurochirurga, urologa, neurologa, nefrologa, poradni rehabilitacyjnej oraz ortopedów. Wizyty w szpitalach, gabinetach to nasza i jego codzienność. W swoim życiu Szymek przeszedł już dwie poważne operacje rdzenia kręgowego a w przyszłości będzie wymagał kolejnych. Obecnie z powodu niedowładów nóg oraz zwichnięcia bioder porusza się na wózku inwalidzkim. Diagnozy lekarskie są jednak obiecujące – zdaniem lekarzy Szymon ma szansę na poruszanie się o własnych siłach w wieku ok. 10 lat. Aby mógł to osiągnąć musi być na co dzień rehabilitowany oraz czekają go operacje ortopedyczne. Szymon ćwiczy z fizjoterapeutą 5 razy w tygodniu, bierze lekcje nauki pływania oraz uczestniczy zajęciach hipoterapii. Kilka razy w roku korzysta z różnych turnusów rehabilitacyjnych. Stała kontrola specjalistów, specjalistyczny sprzęt oraz intensywna rehabilitacja pozwala na wspomaganie jego rozwoju. Wymaga to wielu środków finansowych, czasu i stałej obecności opiekunów. Najpilniejszą w chwili obecnej jest operacja zwichniętego biodra. Po wielu konsultacja w Polsce oraz za granicą znaleźliśmy ośrodek w Niemczech (Schoon Klinik), który wykonuje te skomplikowane operacje z bardzo dobrym skutkiem. Szymon został zakwalifikowany do leczenia. Koszt operacji jednego biodra to ponad 8 000 euro. Mimo tego co dostał w bagażu od losu, jest bardzo radosny, wiecznie uśmiechnięty i dzielnie znosi każdy dzień ciężkiej rehabilitacji. Staramy się pomóc naszemu synkowi aby mógł żyć tak, jak każde zdrowe dziecko, aby w przyszłości mógł samodzielnie funkcjonować. Sami jednak nie jesteśmy w stanie pokryć kosztów leczenia synka, dlatego kierujemy prośbę do wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie dla Szymonka.

POMÓŻ SZYMONOWI STANĄĆ NA WŁASNYCH NOGACH!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wołynek, 6310 pomagacie Państwo Szymonowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu. Serdecznie dziękujemy za każdą wpłatę.  Joanna i Dariusz – rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu