Wiśniewska Agnieszka

Nazywam się Agnieszka Wiśniewska. Choruję na dystrofię mięśniową od dzieciństwa. Różne są odmiany dystrofii. W moim przypadku jest to lżejsza postać chorobowa. Przez wiele lat chodziłam o własnych siłach i byłam samodzielna w codziennych podstawowych czynnościach. Jednak z czasem na skutek poważnej infekcji, kontuzji i długiego unieruchomienia w łóżku, mięśnie stały się osłabione. Więc obecnie poruszam się na wózku i jestem całkowicie uzależniona od pomocy i opieki innych osób. Niestety, wózek nie ułatwia mi życia, bo nie mogę sama wstać z pozycji siedzącej i nie jestem zdolna do samoobsługi. Pod koniec stycznia 2018 roku zmarł mój tata i zostałam tylko z mamą. Szczególnie teraz chciałabym odzyskać chociaż częściową sprawność, bym mogła radzić sobie w codzienności, tym bardziej, że pojawiła się nadzieja na poprawę mojego stanu zdrowia.

Jest to kosztowna terapia egzoszkieletem HAL, która trwa 3 miesiące. Koszt miesięcznej terapii dla mnie wynosi 55.000 zł. Nie ma refundacji przez NFZ. Miałam już ustalony termin rozpoczęcia terapii, lecz niestety muszę go przesunąć, ponieważ nie mam wystarczającej kwoty na leczenie.

Terapia z wykorzystaniem HAL - jest nową metodą rehabilitacji i jest wskazana dla osób z dystrofią mięśniową. Szczegóły na: www.constancecare.pl/hal/ oraz na: www.youtube.com/watch?v=cAPxmUR23Mg

Mam duże szanse na poprawę zdrowia, ponieważ mam zachowaną minimalną funkcję kończyn dolnych, czucie mam prawidłowe. Bardzo chciałabym skorzystać z tej terapii, lecz nie mam na to środków. Dlatego zwracam się do Państwa z gorącą prośbą o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wiśniewska, 4868 pomożecie mi odzyskać sprawność i samodzielność oraz wesprzecie moje codzienne funkcjonowanie. Z góry dziękuję za każdy dar serca.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu