Trochimiuk Mateusz

Mateusz urodził się w sierpniu 2009 jako zdrowe dziecko, do 16-go miesiąca wszystko było w porządku,  potem zauważyliśmy, że nasz synek  przestał reagować na imię, zaczął tracić nabyte wcześniej umiejętności w zakresie mowy, stał się jakby nieobecny. Kiedy miał 2 lata dostaliśmy diagnozę: całościowe zaburzenia rozwoju, autyzm dziecięcy. Od tego czasu dzieciństwo Mateusza przestało być beztroskie a każdy dzień to ciężka praca. Autyzm to wciąż niezrozumiała choroba, która zabrała nam nasze dziecko i postawiła między nami mur. Każdego dnia staramy się go burzyć, jest to czasami bardzo trudne, ale nie dajemy za wygraną. W tej chwili Mateusz ma bardzo duże problemy w zakresie komunikacji i zachowań społecznych, ale jest też  inteligentnym, ciekawym świata i muzycznie uzdolnionym chłopcem. Według specjalistów ma bardzo duże szanse na to, żeby w przyszłości być samodzielnym. Do tego jednak potrzebuje specjalistycznej i wielokierunkowej terapii, której koszty są dość wysokie i w większości przekraczają nasze możliwości finansowe.

POMÓŻ MATEUSZOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Dlatego zwracamy się do wszystkich z prośbą o pomoc dla Mateusza w jego walce z chorobą i przekazanie 1% podatku lub darowizny FUNDACJI  AVALON z dopiskiem  Trochimiuk, 2748 Można też wspomóc robiąc zakupy  przez internet, rejestrując się na stronie FaniMani - nie generuje to dodatkowych kosztów, szczegóły na www.fanimani.pl  (należy wybrać cel: Fundacja Avalon, w polu ”Dodatkowe informacje” wpisać numer: 2748). Wszystkie środki zebrane przez Fundację są przeznaczane na specjalistyczne terapie, turnusy rehabilitacyjne i sprzęt terapeutyczny. Za wszystkie gesty dobrej woli serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu