Tomuś, radosny uśmiechnięty wysportowany chłopiec z zespołem Downa, któremu teraz w wieku 12 lat uraz szyi spowodował trwały uszczerbek na zdrowiu.

Kochający swoje rodzeństwo, młodszego brata i malutką siostrzyczkę. Lubił ruch w każdej postaci: basen, piłka, rower, taniec - to jego radocha. W wyniku operacji usunięcia zęba obrotnika doszło do powikłań, nastąpiło porażenie czterokończynowe, problemy z oddychaniem, tracheostomia, wymagany respirator, wentylacja mechaniczna, anizokoria, częściowe żywienie pozajelitowe, założono mu stabilizator głowy, kołnierz usztywniający. Tomuś wymaga ciągłego masażu i intensywnej rehabilitacji.

POMÓŻ TOMKOWI ZACHOWAĆ UŚMIECH :)

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sztuk, 12932 wspieracie Tomka w codziennym funkcjonowaniu.

Jako rodzice dziękujemy wszystkim z całego serducha!