Nazywam się Szczepan Ługowski. Zwracam się do Państwa z prośbą o przekazanie 1% podatku na subkonto założone dla mnie przez fundację AVALON (pomoc dla niepełnosprawnych).

Od 1995 roku choruję na stwardnienie rozsiane. Obecnie poruszam się na wózkach inwalidzkich różnego typu, tylko w domu chodzę przy balkoniku przesuwając nogi po podłodze. Mam wrażenie, że taki stan sprawności fizycznej przez ostatnich kilkanaście lat udaje mi się utrzymać dzięki stosowanemu leczeniu, codziennej rehabilitacji domowej oraz wyjazdom na turnusy rehabilitacyjne. Za zgromadzone na moim subkoncie środki fundacja AVALON opłaci faktury za zakupione dla mnie: leki, sprzęt rehabilitacyjny, turnusy rehabilitacyjne, zabiegi rehabilitacji domowej oraz inne wydatki związane z chorobą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŁUGOWSKI,14002 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.