Sylwia Gregoraszczuk-Matlak

Nazywam się Sylwia Gregoraszczuk-Matlak, zamieszkuję w Krakowie, mam 42 lata i dwójkę dzieci: 16 letnią Natalię i 3.5 letniego Piotrusia. Jeszcze w pierwszych dniach sierpnia 2017r. byłam zdrową osobą, zajmującą się rodziną i pracą...

Nazywam się Sylwia Gregoraszczuk-Matlak, zamieszkuję w Krakowie, mam 42 lata i dwójkę dzieci: 16 letnią Natalię i 3.5 letniego Piotrusia. Jeszcze w pierwszych dniach sierpnia 2017r. byłam zdrową osobą, zajmującą się rodziną i pracą. W trakcie przeprowadzki doznałam jednak drobnego urazu nogi, który w połączeniu z zakażeniem paciorkowcem streptococcus pyogenes spowodował u mnie wstrząs septyczny i martwicze zapalenie powięzi, chorobę w trakcie której wspomniana bakteria w szybkim tempie dosłownie zaczyna “zjadać” żywe tkanki skóry, tkanki podskórnej i przedziałów powięziowych a następnie mięśni,  W środę 9 sierpnia 2017r. trafiłam na szpitalny OIOM, a w następnym dniu z powodu pogłębiającego się stanu wstrząsu septycznego wprowadzono mnie w stan śpiączki farmakologicznej i leczono antybiotykami. Lekarzom nie udało się jednak powstrzymać postępów martwicy, która zmierzała w górę nogi w stronę tułowia, i w dniu 11 sierpnia 2017r. amputowano mi lewą nogę na wysokości połowy uda. Gdy po tygodniu zostałam wybudzona ze śpiączki, dowiedziałam się, że w ciągu zaledwie kilku dni z osoby w pełni sprawnej stałam się osobą niepełnosprawną. Czekały mnie też dalsze cierpienia, ranę po amputacji zamknięto bowiem dopiero w dniu 13 września 2017r., po usunięciu zmian martwiczych na kikucie i tlenowej terapii hiperbarycznej, wspomagającej gojenie. Nie załamałam się, szybko zaakceptowałam swój nowy stan, najważniejsze dla mnie jest bowiem to, że udało mi się przeżyć a moje dzieci nadal będą miały mamę. Przecież w przypadku tej choroby 20-30 procent przypadków kończy się śmiercią pacjenta. Mam jednak świadomość, że przede mną długa droga powrotu do odzyskania przynajmniej części dawnej sprawności. Zawsze byłam osobą aktywną. Już wiem, że proteza finansowana ze środków NFZ nie pozwoli mi dotrzymać kroku dzieciom w ich aktywności, a koszt zakupu lepszej protezy byłby dla mojej rodziny ogromnym wydatkiem.Dlatego już teraz zwracam się do Państwa z prośbą o wszelką pomoc finansową na zakup protezy, która pozwoli mi normalnie funkcjonować. Wierzę, że przy wsparciu innych osób, takich jak Wy, mój powrót do sprawności może odbyć się szybciej i będę mogła z mniejszymi obawami spoglądać w najbliższą przyszłość.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Gregoraszczuk-Matlak, 8522 pomagacie mi Państwo w zakupie protezy oraz w codziennym funkcjonowaniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<