Stojanowska Julia

Julia i Mateusz to wspaniale, rodzeństwo. Jednak ich życie jest beztroskie jedynie na zdjęciach. Oboje są poważnie chorzy i codziennie toczą ciężką walkę o drobne umiejętności, które ich rówieśnikom przychodzą bez trudu. Julia urodziła się w 2011 roku. W wieku trzech lat zdiagnozowano u niej chorobę genetyczną (zespół Angelmana), która odbiera jej szansę na samodzielne życie w przyszłości, gdyż uniemożliwia prawidłowy rozwój psycho-ruchowy. Julia cierpi na epilepsję. Nie mówi. Jednak dzięki intensywnej rehabilitacji w wieku czterech lat zaczęła chodzić. Mateusz urodził się w 2014 roku. Podobnie jak siostra ma deficyt psycho-ruchowy oraz epilepsję. Wciąż nie chodzi oraz nie mówi. Jednak w przeciwieństwie do siostry przyczyna jego problemów pozostaje wciąż nieodkryta. Posiadanie dwojga niepełnosprawnych dzieci uczyniło naszą sytuację finansową zbyt trudną, aby zapewnić dzieciom potrzebną pomoc i rehabilitację.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Stojanowska, 2880 pomożesz Julii i Mateuszowi w walce o lepsze jutro i zapewnisz odpowiednie warunki codziennego funkcjonowania.

English: Julia and Matthew are wonderful siblings. However, their life is carefree only on their pictures. They are seriously ill. Every day for them is a struggle for simple skills that other children acquire without effort. Julia was born in 2011. At the age of 3 she was diagnosed with the Angelman syndrome - genetic disease which makes her handicapped both physically and mentally. She will not be able to live independently in the future. Julia can't talk. She also suffers from epilepsy. Thanks to intensive rehabilitation at the age of 4 she has begun to walk  Matthew was born in 2014. He also has physical and mental disability and epilepsy. He can't talk as well and still doesn’t walk. But unlike his sister, the reason for his disabilities still remain undiscovered. Proper rehabilitation for both of them is crucial to make their life easier. Having two disabled children our financial situation became too difficult to provide the required amount of rehabilitation for them.That's why we are looking for well-wishers who would like to help support us in our fight for a better future of our children. The simplest way to help is donating  to Julia's sub-account in the Avalon foundation which helps the disabled by covering their rehabilitation expenses.

Bank account details:The recipient’s name - Fundacja Avalon - Bezposrednia Pomoc Niepelnosprawnym

Account numbers: USD IBAN: PL77 1600 1286 0003 0031 8642 6022

EUR IBAN: PL07 1600 1286 0003 0031 8642 6021 Transfer description - Stojanowska, 2880

IMPORTANT: The description Stojanowska, 2880 is crucial to ensure that the money goes to Julia and her brother.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu