Soja Igor

Igor ma 8 lat. Tuż po urodzeniu dostał 10 punktów w skali Apgar. W wieku 4 miesięcy zauważyłam, że bardzo zaciska prawa rączkę, chwyta przedmioty tylko lewą rączką. Po badaniach USG i rezonansie główki dowiedzieliśmy się, że Igor ma torbiel wielkości swojej pięści w lewej półkuli mózgu co skutkuje prawostronnym niedowładem ciała. W wieku 4 lat Igor miał też pierwszy atak epilepsji i od wtedy też bierze leki przeciwpadaczkowe. Jako sześciolatek przeszedł operację wydłużenia ścięgna Achillesa prawej nóżki. Od 5 miesiąca życia jest pod stałą opieką psychologa, logopedy, neurologa, neurochirurga, ortopedy. Igor odkąd skończył 6 miesięcy dzielnie chodzi na rehabilitację, na zajęcia z pływania dla dzieci z niepełnosprawnością ruchową, oraz do logopedy. Od maja 2014 jest objęty programem wstrzykiwania botuliny w napięte mięśnie – cały program to 6 sesji w odstępach 3 miesięcznych nawet po 9 bolesnych zastrzyków.

Igor ma dwóch młodszych braci i często pyta „Dlaczego ja muszę tak dużo ćwiczyć i chodzić do tylu lekarzy a moi bracia mają taki luz...”

POMÓŻ IGOROWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Soja, 4106 pomagają Państwo Igorowi w walce z chorobą. Będziemy bardzo wdzięczni za każdą uzyskaną kwotę.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu