Rogut-Szkudlarek Kamila

„Ślepy do każdego celu idzie prosto”.

Serdecznie zapraszam Państwa do pomocy w oświetleniu mojej drogi, której celem jest odzyskanie wzroku. Każde wsparcie umacnia we mnie pewność, że ludzie są wspaniali, empatyczni i gotowi do pomocy. Choroba to nauczycielka, która nauczyła mnie nowej hierarchii w życiu, zaufania i polegania na drugim człowieku oraz wiary i nadziei w powrót do zdrowia. Jako osoba niewidoma idę prosto do mojego celu, którym jest widzenie świata, mojej córki Hani i najbliższych. Sercem szukam osób gotowych ułatwić mi dojście do celu.

Jestem wytrwałą i upartą wędrowniczką. Podejmuję wszystkie szanse, leczenia i eksperymenty, które dają nadzieję na odzyskanie wzroku. Rezultatem mojej konsekwencji oraz pomocy  dobrych ludzi są m.in.: poczucie światła w lewym oku po terapii komórkami macierzystymi w Indiach, regeneracja rogówki po terapii kolagenowej, operacje w Niemczech, które uratowały prawą gałkę oczną, sukcesywne konsultacje z okulistami oraz monitorowanie nowych odkryć w dziedzinie okulistyki. Jest to podejście potrzebujące wsparcia, zwłaszcza finansowego.

Moja historia utraty wzroku rozpoczęła się w październiku 2011r., do tego czasu widziałam znakomicie. Od początku lekarze byli zdumieni faktem, że czytam najmniejszy rząd na tablicy z takimi oczami. Rozpoczęły się liczne hospitalizacje, które do dziś nie przyniosły diagnozy i ustalenia przyczyny choroby. Z dnia na dzień nie odróżniałam kolorów, twarzy, zwężało się pole widzenia. W kwietniu  2012r. patologicznie zareagowałam na avastin, po podaniu którego straciłam całkowicie wzrok w lewym oku. Przeszłam prawie 10 operacji. Każda powodowała pogorszenie stanu oczu i resztek widzenia. W 2013r. okuliści postanowili zostawić moje oczy w spokoju. To był dla mnie początek poszukiwań innych metod ratowania wzroku. Dzięki rehabilitacji w PZN, nauce języka angielskiego docieram do nowych sposobów leczenia z powodzeniem stosowanych w innych krajach.

Uzyskaną pomoc finansową przeznaczam na leczenie komórkami macierzystymi, nowe metody leczenia (m.in. onkomodulin., terapie genowe), operacje mikrochirurgiczne, konsultacje medyczne za granicą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Rogut-Szkudlarek, 3488 zapalają Państwo światło nadziei na ciemnej drodze, którą idę po wzrok.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu