Przykorzyńska Julia

Julka urodziła się 05.02.2010r., jako zdrowa dziewczynka z 10 punktami apgar.  W 2014r., zaczęła mocno tyć, zmieniło się jej zachowanie. Przestała płakać, nie odczuwała bólu. W lipcu 2015r. trafiliśmy na oddział endokrynologii w Katowice-Ligota, celem rozpoznania choroby. Badania trwały 2 miesiące.  Wykluczano po kolei każdą z możliwych chorób endokrynologicznych, aż do momentu.... podejrzewamy u pani córki bardzo groźną i nieuleczalną chorobę... ZESPÓŁ ROHHAD!!! Do potwierdzenie potrzeba było tylko 3 dniowe badania w Rabce -potwierdzające bezdechy - i stało się najgorsze, potwierdzono genetyczną nieuleczalną chorobę ZESPÓŁ ROHHAD (zespół późnej hipowentylacji pęcherzykowej z niewydolnością podwzgórza). 1 października 2015r. doszło do zatrzymania akcji serca. Julka była reanimowana, Znalazła się na OIOM-ie w Prokocimiu, była przez 2 miesiące była w śpiączce. Podczas pobytu w szpitalu przeprowadzono chirurgiczny zabieg usunięcia ziarniny z krtani,  założono rurkę tracheostomijną, aby ją wybudzić. Julia podczas snu to nie oddycha, oddycha za nią maszyna!!! Jest zależna od respiratora oraz tlenu, zawsze podczas snu oraz przy każdej infekcji 24 na dobę podłączana pod respirator i tlen, cewnikowana sakiem kilka razy na dobę. Choroba postępuje Julia już nie chodzi samodzielnie, ma obustronna martwicę bioderek. Czeka ją operacja wszczepienia endoprotezy, a przed tym bardzo ciężka i długa rehabilitacja. Chcielibyśmy w przyszłości wszczepić rozrusznik przepony, aby usunąć rurkę, ale to wszystko jeszcze przed nami. Julia jest pod opieką bardzo wielu specjalistów: endokrynolog, ortopeda, kardiolog, laryngolog, okulista, psychiatra, psycholog, poradnia metaboliczna, genetyczna… Prosimy państwa o oddanie 1% z podatku na leczenie i rehabilitację dla Julki. Nie poniesiecie państwo żadnych  kosztów, ponieważ ten procent jest z podatku, który i tak oddajemy do urzędu skarbowego.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Przykorzyńska, 5083 pomagają Państwo Julce w jej codziennych zmaganiach oraz w walce z chorobą.

Za każdy dar serca serdecznie dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu