Przybyło Dastin

Dastinek obecnie ma 2 latka. Urodził się jako wcześniak z wagą 1880kg.

Z niedotleniem okołoporodowym, zaburzeniami metabolicznymi oraz z obciążonym wywiadem położniczym. Pierwszy miesiąc swojego życia spędził na Oddziale Intensywnej Terapii w Jeleniej Górze. Zdiagnozowano u niego niedotlenienie okołoporodowe, wzmożone napięcie mięśniowe, retinopatię, ciągłe wycieki z ucha, później wodogłowie, które na szczęście obeszło się bez operacji. Dastin jest zaliczany do dzieci niepełnosprawnych od urodzenia i posiada Orzeczenie. We wrześniu 2015r. Komisja lekarska stwierdziła Porażenie Mózgowe oraz nieuformowane stopki, które wymagają codziennych masaży, rehabilitacji. Jego rozwój psychoruchowy jest znacznie opóźniony. Obecnie Dastin samodzielnie już chodzi, zaczyna biegać jak i rozrabiać. Mając rok zaczął dopiero siedzieć. Niestety jeszcze nie mówi, tylko krzyczy, piszczy, nie umie sporo rzeczy i nie rozwija się jak jego rówieśnicy, jest sporo z tym problemów. Dastin to dziecko wesołe, a zarazem płaczliwe, bardzo nerwowe i nadpobudliwe. W dalszym ciągu potrzebuje intensywnej terapii prowadzonej przez specjalistów dla dzieci z opóźnionym rozwojem psychoruchowym oraz rehabilitacji.

Od samego początku Dastin jest intensywnie rehabilitowany, gdyż tylko rehabilitacja daje mu szansę na samodzielność w życiu. Wymaga regularnych konsultacji neurologicznych, neurochirurgicznych, laryngologicznych, okulistycznych, logopedycznych, psychologicznych i pedagogicznych. Czyli w sumie codziennie zmaga się z leczeniem. Obecnie uczęszcza na indywidualną intensywną terapię psychoruchową, masaże nóg. Niestety leczenie nie jest łatwe, brakuje pieniążków na wizyty prywatne, a terminy na NFZ są bardzo odległe. Najważniejsze, że Dastin zaczyna się lepiej rozwijać, uczęszczać na codzienną terapię i ćwiczyć.

POMÓŻ DASTINKOWI W WALCE Z CHOROBĄ ORAZ SPRAWNOŚĆ I SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem PRZYBYŁO, 3715 pomagacie Państwo Dastinkowi w walce z chorobą oraz sprawność i samodzielność.

Z góry serdecznie dziękujemy za pomoc.

Dastinek przesyła Buziaczki Darczyńcom.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu