Prymowicz Wojciech

Nasz 14-sto letni syn Wojciech do 19 marca 2015 roku był zupełnie zdrowym nastolatkiem. Cieszył się życiem zdobywając bardzo dobre wyniki w szkole. Niestety tego dnia cały nasz świat legł w gruzach. Wojtek bez żadnych niepokojących objawów doznał udaru – wylewu krwi do mózgu. Był to dla nas i wszystkich naszych bliskich ogromny szok. Zadawaliśmy sobie pytania: dlaczego, jak to, taki młody? Przez miesiąc syn był diagnozowany w Centrum Zdrowia Dziecka. Ostateczna diagnoza jaką usłyszeliśmy była dla nas wyrokiem i końcem świata. Choroba MOYAMOYA – zarastanie tętnic mózgowych i groźba kolejnych udarów. Schorzenie niezwykle rzadkie, nieuleczalne i postępujące. Wojciech niestety nie miał szczęścia ponieważ konsekwencją udaru jest niedowład prawostronny, początkowo całkowity, później powoli ustępujący. Wojtek zaczął wyraźnie mówić i chodzić, lecz niestety jego ręka pozostaje w bezwładzie. 18 czerwca 2015 roku Wojciech przeszedł operację neurochirurgiczną w CZD. Interwencja chirurgiczna ma zmniejszyć ryzyko udarów lecz niestety całkowitej pewności nie ma. Choroba może w każdej chwili zaatakować. Niedowład, z którym zmaga się Wojtek wymaga ciągłej rehabilitacji neurologicznej. W naszym kraju nie jest to możliwe w trybie ubezpieczenia. Kolejki oczekujących na turnusy rehabilitacyjne są długie. Jesteśmy zmuszeni szukać pomocy poza NFZ, a jak wiadomo są to ogromne koszty. Dlatego też zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli. Pomóżcie Wojtkowi walczyć z niedowładem i chorobą MOYAMOYA. Wszystkie zebrane środki z darowizn i 1% zostaną wykorzystane na leczenie, dalszą diagnostykę, rehabilitację oraz umożliwienie Wojtkowi normalnego życia.

POMÓŻ WOJTKOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Prymowicz, 5054, wspieracie Państwo Wojtka w codziennych zmaganiach.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu