Potężna Marta

Mam na imię Marta mam 37 lat. W 2013 r. zwykły upadek zmienił moje życie. Przeszłam 7 operacji kolan. Żadna z nich nie przyniosła poprawy. Mimo kolejnych zabiegów nastąpiło znaczące pogorszenie, a potem pojawiła się algodystrofia. To bardzo rzadka choroba. Charakteryzuje się ona m.in. przewlekłym paląco-piekącym bólem i sztywnością całych kończyn. Dotyk materiału, ćwiczenia, spadek temperatury, czy wilgoć powodują nasilenie dolegliwości.

Z pozoru wyglądam na zdrową osobę, toteż często spotykam się z brakiem zrozumienia i odrzuceniem. Nie potrafię jednak opisać cierpienia i bólu, z którym zmagam się każdego dnia. Po domu poruszam się z trudem, a o wyjściu bez asysty drugiej osoby mogę jedynie pomarzyć. Choroba postępuje bardzo szybko. Wymagam stałej i ciągłej specjalistycznej opieki lekarskiej, rehabilitacji oraz sprzętu ortopedycznego. Dzięki Państwa pomocy mogę kontynuować rehabilitację i wykupować wszystkie leki, które uśmierzają ból i umożliwiają dalszą walkę o powrót do zdrowia. Za to z całego serca dziękuję.

Niestety mój aktualny stan zdrowia wymaga kolejnych operacji i dalszego leczenia, które jest możliwe tylko poza Polską. Moją jedyną szansą na powrót do zdrowia jest specjalistyczne leczenie w Instytucie Paley w Stanach Zjednoczonych. Sam zabieg wyceniono wstępnie na 320.000zł. Do tego doliczyć trzeba jeszcze koszty podróży, pobytu i dalszej rehabilitacji już w Polsce. Przy moich dochodach rencistki jest to kwota nieosiągalna. Nie mogę  i nie chcę się poddać. Wierzę w Państwa dobroć i wsparcie.

ALGODYSTROFIA MOŻE DOTKNĄĆ KAŻDEGO

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Potężna, 3541 dajesz mi szansę na życie w mniejszym bólu, wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu. Pozostając dobrej myśli proszę o pomoc i pamięć przy wypełnianiu deklaracji podatkowej.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu