Plewa Jarosław

Nazywam się Jarosław Plewa. Mam 35 lat. Od urodzenia choruję na rdzeniowy zanik mięśni Werdniga - Hoffmana (SMA1). Choroba ta sprawia, że obumierają neurony w rdzeniu kręgowym odpowiadające za pracę mięśni, wskutek czego mięśnie ciała słabną i stopniowo ulegają zanikowi. Mięśnie oddechowe też mogą zaniknąć... Poruszam się na wózku elektrycznym. Sprawność moich rąk i nóg nie jest wystarczająca abym mógł samodzielnie funkcjonować, dlatego potrzebuję do pomocy osób trzecich. Skończyłem studia, jestem osobą aktywną zawodowo i sportowo.

24 grudnia 2016 roku pojawił się lek na SMA - Nusinersen. W maju 2017r. został on dopuszczony do leczenia w Unii Europejskiej. Do tej pory SMA1 była nieuleczalna. W Polsce ten lek nie jest refundowany. Zacząłem intensywnie szukać możliwości leczenia. Dzięki temu otrzymałem adres mailowy do kliniki w Belgii. Po wysłaniu badań dostałem odpowiedź, że mogę do nich przyjechać na konsultację lekarską. Jeśli przejdę ją pozytywnie i zakwalifikuję się do programu EAP, otrzymam pięć dawek leku Nusinersen za darmo! Moimi kosztami są: koszty konsultacji, koszty hospitalizacji, podania leku  i transport.  Dzięki Nusinersen moje mięśnie będą coraz mocniejsze.

Niezależnie od procesu leczenia potrzebuję stałej rehabilitacji, która utrzymuje moje mięśnie w dobrej kondycji. Wszystkie podejmowane działania dotyczące mojego zdrowia są bardzo kosztowne. Nie jestem w stanie sam pokryć wszystkich wydatków, dlatego zwracam się z prośbą do Ciebie o wsparcie. Dziękuję za wszelką pomoc!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Plewa, 3462 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce z chorobą.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu