Pleban Krzysztof

Nazywam się Krzysztof Pleban. W 2001r. podczas jednego niefortunnego skoku do wody moje życie zmieniło się diametralnie. Doznałem złamania kręgosłupa szyjnego, co spowodowało niedowład czterokończynowy (tetraplegia). W jednej chwili ze zdrowej, pełnej życia i planów na przyszłość osoby stałem się osobą niepełnosprawną, której pozostała jedynie nadzieja na powrót do sprawności i samodzielności.

Dzięki nieustannej rehabilitacji, wsparciu rodziny, przyjaciół i ludzi dobrej woli nie załamałem się, dało mi to wiele siły i motywacji do walki z niepełnosprawnością. Codziennie mierzę się z przeszkodami, jakie wynikają z moich ograniczonych możliwości oraz z konieczności poruszania się na wózku. Staram się być samodzielnym i niezależnym na tyle, na ile to jest w moim stanie możliwe. Chcę być aktywny zawodowo i brać czynny udział w życiu społecznym. Jednak do tego muszę systematycznie polepszać swoją sprawność przez rehabilitację i indywidualne ćwiczenia oraz korzystać ze specjalistycznej pomocy medycznej oraz drogiego sprzętu rehabilitacyjnego.

Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe, które chciałbym przeznaczyć na dofinansowanie zakupu sprzętu rehabilitacyjnego, likwidację barier architektonicznych, jak również na pokrycie kosztów związanych z niezbędną rehabilitacją.

Przekazując 1% podatku dochodowego lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem PLEBAN, 2088 dajecie mi Państwo nadzieję na powrót do zdrowia i prowadzenie normalnego życia, za co z góry bardzo dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu